Бързо или бавно ходим – от скоростта ни може да

...
Бързо или бавно ходим – от скоростта ни може да
Коментари Харесай

Колкото по-бавно ходим – толкова повече стареем

Бързо или постепенно вървим – от скоростта ни може да се планува риска от тежки болести, измежду които и деменция, освен това десетилетия преди да се появят признаците. Това демонстрират резултатите от проучване, които са оповестени в JAMA Network Open, написа Daily Mail.

Оказало се, че мозъците и телата на 45-годишни участници, които вървят постепенно, са се състарили повече спрямо тези на хора на същата възраст, които вървят бързо. Белите дробове, зъбите и имунните системи на постепенно ходещите също са в по-лошо положение спрямо тези на бързоходците. Освен това е допустимо постепенно ходещите да бъдат разпознати още на 3-годишна възраст, като за задачата се употребява тест за когнитивни качества.

„ Това е впечатляващо, тъй като става въпрос за 45-годишни хора, а не за старци, които нормално минават сходни проби – съобщи ръководителката на проучването Лине Расмусен от университета Дюк. – Знаци за риск от заболяване е допустимо да се открият на междинна възраст благодарение на тест, обвързван с вървене. “

У постепенно ходещите било открито „ ускорено стареене “. Анализът посочил също, че е допустимо те да бъдат разпознати въз основа на проучване на мозъчните им функционалности в детска възраст. Резултатите на 3-годишни деца при проучване на коефициента на просветеност, разбирането на език, моторните умения и прочувствения надзор могат да предскажат какъв брой бързо ще вървят 42 години по-късно.

„ Лекарите знаят, че хората, които са трансферирали 70-те или 80-те и вървят постепенно, е допустимо да умрат по-рано от ходещите бързо на същата възраст – означи Тери Мофит от Лондонския кралски лицей. – Това проучване обаче обгръща интервал от предучилищна до междинна възраст и установи, че бавното вървене е сигнал за здравословни проблеми десетилетия преди нахлуване в напреднала възраст. “

В проучването взели участие 904 души от Дънедин, Нова Зеландия. Ядрено-магнитният резонанс на мозъците им посочил, че у тези, които вървят по-бавно, са по-малки размерът на сивото и бялото вещество и дебелината на кортекса. Те са също с повече дребни лезии, свързани с увреждания на кръвоносните съдове. Лицата им също наподобяват по-състарени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР