Бързо движещи се пожари принудиха още хиляди калифорнийци да се

...
Бързо движещи се пожари принудиха още хиляди калифорнийци да се
Коментари Харесай

Пожарите в Калифонрия са взели поне 40 жертви

Бързо движещи се пожари принудиха още хиляди калифорнийци да се изтеглят през вчерашния ден. Броят на жертвите от най-смъртоносните пожари в историята на щата доближи минимум 40 души, от тях 22-ма в окръг Сонома, съобщи БТВ, цитирайки Ройтерс.
Над 10 000 огнеборци, подкрепяни от самолети и хеликоптери, се пробват да потушат 16 огромни огнища в регионите северно от Сан Франциско, погълнали съвсем 86 000 хектара за седем дни, или почти 865 кв. км - повърхност, по-голяма от Ню Йорк сити.
Около 100 000 души са напуснали домовете си, в това число 3000, които бяха евакуирани през вчерашния ден от Санта Роза, на 80 км северно от Сан Франциско.
" Това в действителност е една от най-големите нещастия, които Калифорния е преживявала в миналото. Опустошението е просто необикновено. Никой не би могъл да си показа сходен смут ", сподели губернаторът на Калифорния Джери Браун, който посети Санта Роза.
Огънят е унищожил към 5700 здания. Броят на жертвите надмина мрачния връх от 29 починали при пожара Грифит Парк през 1933 година в Лос Анджелис.
Очаква се ветровете да отслабнат през нощта, само че високата температура и сушата, които подхранват пожарите, ще продължат през целия уикенд, предвиждат синоптиците.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР