Бързият ръст на населението на Земята налага диетата на хората

...
Бързият ръст на населението на Земята налага диетата на хората
Коментари Харесай

Директорът на Nestle призова човечеството да промени хранителните си навици

Бързият растеж на популацията на Земята постанова диетата на хората да се промени, счита шефът на една от най-големите компании за храни в света - Nestle.
" Хората би трябвало да се научат да ядат по-малко месо, сол и захари ", споделя Лоран Фрекс, представен от Euronews, съобщи БГНЕС.
" Повече зеленчуци и по-малко месо. Повече зърнени храни и по-малко захари. Населението към този момент е над 7,5 милиарда души и продължава бързо да се усилва ", споделя изпълнителния шеф и вицепрезидент на Nestle.
Според Лоран Фрекс, намаляващите запаси на Земята, както и хроничните проблеми на хората в развитите страни със затлъстяване, са единствено част от проблемите. " Все повече хора осъзнават при какви условия се създават храните, които употребяват. Разбират за създавания от кравите метан или за потреблението на детски труд за производството на някои храни ", счита Фрекс.
Директорът на Nestle беше на посещаване в университет в Сао Пауло и отговаряше на студенти от Бразилия, Аржентина, Уругвай и Парагвай, които образуват комерсиалния блок МЕРКОСУР.
" Хората станаха доста по-чувствителни към това, какво компании като нашата поставят в питателните артикули и по какъв начин се добиват съставките за тях. Тенденцията се ускорява освен в Европа, само че и в Съединени американски щати. Клиентите желаят да знаят от кое място идва суровината. Искат да са сигурни, че тя е създадена по етичен и легален метод ", твърди Фрекс.
Nestle е огромен състезател на пазарите на кафе, захар, какао и мляко. Специално в Бразилия, компанията купува забележителна част от създадените в страната кафе и захар.
Към компанията бяха сложени въпроси дали купува продукция от неотдавна обезлесените региони в Амазонската джунгла, където естествените гори се заменят със аграрни площи. Nestle твърди, че не купува продукция от тези нови ферми, които, наред с държавното управление на Бразилия, са обект на доста рецензии от екоактивисти и природозащитници.
" Когато имаме сигнал за такова нещо, проверяваме. Ако има нередности към продукцията, стопираме да работим с този снабдител ", твърди Фекс, който признава, че огромните компании имат хиляди снабдители и не е елементарно да се следи всеки един от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР