Бързите тестове за наличие на COVID-19 са два вида –

...
Бързите тестове за наличие на COVID-19 са два вида –
Коментари Харесай

Проф. д-р Тодор Кантарджиев разкри за кого са подходящи бързите тестове за COVID-19

Бързите проби за съществуване на COVID-19 са два типа – единият демонстрира дали човек е развил антитела към ковид и другият, който демонстрира съществуване на болестта.

Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра за заразни и паразитни заболявания в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Първият тип дава меродавен резултат на 7-8 ден от началото на болестта, те имат значение за проучването в края на пика на болестта. Вторият тип PCR-тестовете потвърждават антигена на вируса още при започване на болестта.

Това е новият немски тест за COVID-19, за който ген. Мутафчийски приказва

Тестовете оказват помощ доста на персоналните лекари и на лечебните заведения. В цяла Европа меродавни са тези, които потвърждават РНК на вируса - референтните проби “, посочи той.

Според него е излишно да се вършат на този стадий, в случай че не се постанова. Той даде прегледен образец с навременното използване на по-строги ограничения у нас и по какъв начин това ни оказва помощ.

Проф. Кантарджиев сподели графика на разпространяването на болестта сред България и Белгия, с които едновременно сме съобщили за случаи на COVID-19.

„ Те са забавили използването на ограниченията и това е показателно. Днес се вижда, че закъснялото взимане на ограничения не е дейно. Ние се оправяме към този момент, дано единствено Господ да е с нас “, приключи шеф на Центъра за заразни и паразитни заболявания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР