Бързите тестове за коронавирус от Китай не са качествени. Това

...
Бързите тестове за коронавирус от Китай не са качествени. Това
Коментари Харесай

”Ел Паис”: Бързите тестове за COVID-19 от Китай дават едва 30% точност

Бързите проби за ковид от Китай не са качествени. Това обявиха микробиолози от Испания, които настояват, че точността им е едвам 30%.

Правителството на европейската страна разгласи, че желае да употребява всеобщо бързите проби върху популацията, с цел да разбере същинският брой на инфектираните с COVID-19 в Испания. Оказва се обаче, че китайските проби не работят добре - вместо 80% акуратност, те дават едвам 30%, пишат от “Ел Паис ”, представен от frognews.bg. Те са приозведени от компания “Биоизи ”, основана в Шенжен - един от софтуерните хъбове в Китай.

Вчера испанският министър на опазването на здравето Салвадор Иля разгласи, че Мадрид е подписала спомагателна договорка с Пекин на стойност 432 млн. евро за закупуване на здравно съоръжение. Правителството е закупило 340 000 теста и възнамеряваше да организира всеобщ скрийнинг на възрастни хора и здравни служащи. Поръчани са още 5.5 милиона теста, само че не се знае дали са от същия производител.

В момента здравните управляващи в Испания употребяват PCR проби. Те дават резултат до 4 часа. Според микробиолози, изследвали бързите китайски проби, няма смисъл да се премине към потреблението им, защото от тях няма особена изгода. Бързите проби работят въз основата на тестванията за бременност и дават резултат в границите на 10-15 минути. Чертичка демонстрира дали тестът е позитивна, негативна или невалидна.

Испания удължи с още 15 дни изключителното състояние поради ковид и то ще продължи до 12 април. Предложението, импортирано от държавното управление, бе утвърдено от Народното събрание, в който от 350 депутати физически участваха под 50. Останалите гласоподаваха отдалечено. В Испания, която е втората най-засегната от болестта европейска страна след Италия, е въведена цялостна карантина. Общият брой на инфектираните с COVID-19 в Испания е 56 188, а жертвите към този момент са над 4000.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР