Бързите антигенни тестове и на десетимата българи, пристигнали от Република

...
Бързите антигенни тестове и на десетимата българи, пристигнали от Република
Коментари Харесай

Двама потенциално заразени с Омикрон са пътували в един самолет с българи от ЮАР

Бързите антигенни проби и на десетимата българи, пристигнали от Република Южна Африка са негативни, стана ясно при прибирането им във вторник
Румъния разгласи, че евентуално двама от пасажерите, които се завърнаха от Южна Африка са носители на новия вариант Омикрон. В момента тече геномно секвениране, което до дни ще покаже дали пасажерите са инфектирани с африканският вид.

Министърът на опазването на здравето Александру Рафила съобщи, че вероятността двамата да бъдат инфектирани с разновидността Oмикрон е огромна, осведоми румънското издание Hotnews.ro., представено от Дарик.

В полета на двамата евентуално инфектирани пътуваха и 10 българи. Общо 46 румънци и 24 чужденци бяха евакуирани от Южна Африка с полет на „ Таром “. Те кацнаха преди няколко дни на летището към военната база 90 в Букурещ.

Сред пасажерите има още един с позитивна проба за COVID-19, само че все още няма подозрение за Омикрон. И тримата инфектирани са безсимптомни, в положително здраве и са в изолираност и наблюдаване, оповестяват от румънското министерство на опазването на здравето.

Бързите антигенни проби и на десетимата българи, пристигнали от Република Южна Африка са негативни, стана ясно при прибирането им във вторник. Сънародниците ни влязоха в страната през граничния пункт „ Дунав мост “ с микробус. Трима от тях са от Русе, а останалите - от София.

Тогава бе оповестено, че всеки от тях ще бъде подложен за 10 дни под карантина. „ След като изтече този интервал, сред десетия и дванадесетия ден те ще би трябвало да си създадат и PCR-тест. Ако резултатът е негативен, ще бъдат освободени от карантината “, обясниха тогава от Регионалната здравна ревизия в Русе.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР