Бързата реакция на пилот предотврати авиационна катастрофа с огромни размери,

...
Бързата реакция на пилот предотврати авиационна катастрофа с огромни размери,
Коментари Харесай

Животът на 892 души в ръцете на един пилот

Бързата реакция на водач предотврати авиационна злополука с големи размери, заяви „ Дейли мейл “. Два самолета се бяха насочили един към различен, само че за благополучие се разминаха.

Самолет на сейшелските авиолинии летеше над Мавриций, когато направи внезапен завой, с цел да избегне преден конфликт с насочил се против него Еърбъс А380 на „ Емирейтс “.

Авиационните управляващи разкриха, че двете машини са летели една против друга поради неточност на водачите на най-големия пътнически аероплан, а не на диспечерската кула.

Самолетът на авиопревозвача „ Емирейтс “, който захождал за кацане, съобщил неверни данни за височината си. Капитан Роберто Валичели обаче забелязал самолета и внезапно трансформирал посоката.

В последна сметка е бил предотвратен драматичен случай, който е щял да коства живота на минимум 892 души. Арабските авиолинии оповестиха, че са осведомени със случая и водят следствие.

От „ Емирейтс “ подчертаха, че сигурността на пасажерите е техен главен приоритет. Авиокомпанията ще спомага на авиационните служби за изясняване на случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР