Бързат да ни лишат и от това, което имаме. Това

...
Бързат да ни лишат и от това, което имаме. Това
Коментари Харесай

Радев за предоставянето на оръжия за Украйна: Бързат да ни лишат и от това, което имаме

Бързат да ни лишат и от това, което имаме. Това сподели във връзка предложенията за военна помощ на Украйна президентът Румен Радев пред публицисти на полигон " Ново село ", където по-рано на публична гала Италия пое ролята на Рамкова страна на бойната група в България. 

Той разяснява, че днешният ден ясно демонстрира, че всяка една страна член на Алианса би трябвало да може да разчита на неговата поддръжка. " Това демонстрира, че всяка една страна, би трябвало да е в положение да генерира модерни качества. След четири консултативни съвета по национална сигурност желая да припомня, че няма място за повече отсрочване на модернизацията. От три десетилетия българските политици реформират Българската войска ", сподели Радев. Той прикани да не се политизират проблемите на Българската войска.

Президентът отговори на рецензията към него, че работи руското въоръжение да остане в Българската войска.

" Преди малко ви отговорих. Не знам какъв брой още консултативни препоръки по национална сигурност да организирам, с цел да убедя политиците, че би трябвало да има рационализация, промяна на въоръжението. Тук е моментът да припомня, че боксуването на модернизацията е на първо място вследствие на непрекъснатото през годините отсрочване и отменяне на множеството стратегии и планове за рационализация ", съобщи още Радев. Той изясни, че същите са взели участие в няколко държавни управления, в няколко Народни събрания и са спъвали години наред модернизацията.  

" Сега същите бързат да дават въоръжение на Украйна без да са въвели нищо ново и по този метод бързат да ни лишат и от това, което имаме сега. Това е за мен недостойна позиция. Трябва да е ясно, че даването на въоръжение от Българската войска за Украйна сега, без да са въведени нови мостри като заменяне, ще задълбочи недостига от качества за дълъг интервал от време и то в изискване на влошаваща се измежду за сигурност. Не единствено на север от нас, а и на Балканите. Мантрата, че предоставяйки въоръжение на Украйна, незабавно ще получим подарък натовско въоръжение, издава рискова доверчивост или тежка непросветеност ", съобщи президентът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР