Бързането около строежа на продължението на руския газопровод Турски поток

...
Бързането около строежа на продължението на руския газопровод Турски поток
Коментари Харесай

Строежът на Балкански поток отиде в ДАНС

Бързането към градежа на продължението на съветския газопровод " Турски поток " на българска територия от Турция до Сърбия - така наречен " Балкански поток ", е довело до интервенция на някогашния енергиен министър Теменужка Петкова в работата на възложителя на поръчката за близо 3 милиарда лева - " Булгартрансгаз ", с цел да не апелира дейности на претенденти в публични поръчки по построяването на 474-километровата тръба.

Установени са и редица административни нарушавания на екологичното законодателство при решаването на проблеми със сондажи при построяването на трасето, както и на трудовото - при оповестяването на командировки или съществуването на правилници и дневници за работата по градежа, които обаче не наподобяват толкоз основни. Забавено е и оповестяването и публикуването на промени и решения по договорите за публични поръчки.

Това е открила разпоредената през май от някогашния министър председател Кирил Петков инспекция на газопровода. Резултатите от нея бяха оповестени в последния ден от работата на държавното управление. Констатациите пък са предадени на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и екоминистерството.

Две междуведомствени работни групи са направили задълбочени инспекции на административните процедури при проектирането, построяването и въвеждането в употреба на разширението на газопреносната инфраструктура сред българо-турската и българо-сръбската граница ( " Балкански поток " ), извършени от държавните институции.

По-късно от ГЕРБ отхвърлиха установените нарушавания при построяването на " Балкански поток ".

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР