Бързането доведе до недостатък на разпоредбите за разследването на главния

...
Бързането доведе до недостатък на разпоредбите за разследването на главния
Коментари Харесай

И доц. Киселова видя недостатъци в дефиницията за интимна връзка

Бързането докара до минус на наредбите за следствието на основния прокурор като част от измененията в Закона за правосъдната власт. Това съобщи преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова пред БиТиВи.

За да не кажем, че президентът е отбелязал точка или гол с налагането на несъгласие и връщането на Закона за правосъдната власт, по-късно народните представители внесоха предложение за допълнение за промени в законопроекта, уточни доцент Киселова.

Относно измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение и доцент Киселова разяснява, че има разлика сред домашно принуждение и в действителност съжителстващи като семейство. Депутатите изпаднаха в неуместна обстановка, тъй като когато бързат и не са огледали всички вероятни страни на предлагането си, могат да изпаднат в нелепа обстановка. Дефиницията за " интимна връзка " има няколко дефекти: слагането на период за трайни връзки от 60 дни и дали има прояви на фамилиарност. Законодателят е хубаво да види два казуса - да не се стига до действия, в които се ползва Наказателният кодекс и да се опита да предотврати най-тежките пострадвания.

" Не може всичко да се хвърля на полето на репресията и да си представим, че затваряме насилниците и те в никакъв случай няма да излязат на независимост ", сподели тя.

Доц. Киселова не изключва да има изпитание от страна на юристи да основат спорна процедура и искане за отбрана сред лица от един и същи пол. Когато е толкоз дълга дефиницията за интимна връзка, толкоз повече благоприятни условия има за порочни практики, уточни тя.

Според нея президентът Румен Радев няма да наложи несъгласие на промени в Закона за отбрана от домашното принуждение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР