Барти срази Кийс и е първата финалистка на Аустрелиън Оупън

...
Ашли Барти се класира за финала на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Ашли Барти се класира за финала на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надигра категорично Мадисън Кийс с 6-1, 6-3 за малко над час игра.

Световната номер 1 и първа в основната схема отново доминира на корта, като спечели първия сет за едва 26 минути, давайки само един гейм на американката. Тя реализира три пробива в откриващата част, като спаси единствения шанс пред Кийс да върне един от брейковете в шестия гейм. Във втората част финалистката на Ю Ес Оупън 2017 показа малко по-добра игра, като имаше отново шанс за пробив при 2-2, но не успя да се възползва и оттам-нататък Барти нямаше спирка, за да се класира на първия си финал на домашна почва.
Мадисън Кийс (л) и Ашли Барти (д).
Тя реализира пет аса, загуби само четири точки на първи сервис в целия мач и приключи с 20 уинъра и 13 непредизвикани грешки срещу осем на Кийс при цели 24 непредизвикани грешки. Барти достигна дебютен финал в Мелбърн с нито един загубен сет и едва 21 загубени гейма в първите си шест мача. Тя е първата представителка на домакините, която стига до спора за титлата на АО след Крис О‘Нийл през 1978, която е и последната шампионка на Австралия в турнира.

„Нереално е. Просто е невероятно, винаги обичам да играя тук. Просто съм щастлива, че играя най-добрия си тенис и имам възможността да сбъдна детската си мечта. Условията бяха различни тази вечер, беше влажно, топката беше по-важно, просто се адаптирах. Страхотно е да видя Мади на мястото, на което трябва да бъде. Тя е много добър човек, много я уважавам и обичам. Много съм горда. Дилън е вдъхновил цяла нация, ние гледахме неговия мач. Той помогна много на толкова хора с увреждания, вдъхновявайки ги да се занимават с тенис. Ига и Даниел ще направят страхотен мач помежду си, сигурна съм, и двете намират начин да печелят мачовете си, ще видим какво ще стане. Дали съм готова за финала? Абсолютно, на 100%“, каза първата финалистка при дамите.

Барти ще се бори за трета титла от Шлема след Ролан Гарос 2019 и Уимбълдън 2021 срещу победителката от двубоя между шампионката на Ролан Гарос 2020 Ига Швьонтек и американката Даниел Колинс. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР