Бъртъс, мъжки екземпляр от вида Индийски носорог, който години наред

...
Бъртъс, мъжки екземпляр от вида Индийски носорог, който години наред
Коментари Харесай

Приключенията на най-известния носорог Бъртъс

Бъртъс, мъжки образец от типа Индийски носорог, който години наред обитаваше зоопарка в Единбург, беше изпратен на " любовна експедиция " в Индонезия, написа в. " Дейли експрес ", представен от Българска телеграфна агенция. 

Той пропътува над 11 500 километра, съпроводен от личен конвой от ветеринари и охранители.

10-годишният Бъртъс към този момент се намира в новия си дом - зоопарка " Бату Сикрет " в провинция Източна Ява. Самецът освен ще " предложи услугите " си като осеменител, само че и ще взе участие в акции за ориентиране на публичното внимание към напъните за запазване на типа на локалните природозащитници.

Индийският носорог е систематизиран като " уязвим " тип. В естествена среда в Североизточна Индия и Непал са останали едвам към 3500 екземпляра от най-едрите измежду всички типове носорози. 

Бъртъс е прекарал осем от десетте си години живот в Единбургския зоопарк. Носорогът, взел участие в телевизионна акция, се славеше като една от звездите на зоологическата градина. Той влезе в новините и през 2016 година, когато поради зъбобола му се наложи да бъде извикана пожарната.  От Единбургския зоопарк разказват раздялата с дългогодишния жител като " горчива ". Ограждението на Бъртъс ще бъде преустроено, с цел да посрещне двойка нови млади мъжки носорози. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР