Бърт Йънг, бивш боксьор, който придоби слава, играейки яки момчета

...
Бърт Йънг, бивш боксьор, който придоби слава, играейки яки момчета
Коментари Харесай

Бърт Йънг, актьорът от „Роки“, почина на 83

Бърт Йънг, някогашен боксьор, който закупи популярност, играейки яки момчета в Холивуд, умря по-рано този месец, сподели щерка му Ан Мореа Стайнгизер пред New York Times.

Той беше на 83.

CNN се свърза с мениджъра на Young за коментар.

Йънг беше най-известен с ролята си на зетя на Роки Балбоа, Поли във филмовия франчайз " Роки ". Той завоюва номинация за Оскар за най-хубав поддържащ артист за осъществяването си.

Силвестър Сталоун, който играе ролята на Роки, отдаде респект на Йънг в сряда.

„ За моя безценен другар, БЪРТ ЙЪНГ, ти беше необикновен човек и актьор, ще липсваш доста на мен и на света… RIP “, написа Сталоун със фотография на него и Йънг в сцена от един от техните филми дружно.

Роден в нюйоркския квартал Куинс, Йънг израства в работническия квартал Корона, преди да влезе в морската пехота на 16-годишна възраст, откакто татко му му оказа помощ да излъже за възрастта си, съгласно Times.

Започва да се боксира в морската пехота и продължава, откакто напуща службата, за малко като експерт под управлението на известния треньор и управител Къс Д’Амато.

Йънг изяснява в изявление за Bright Lights от 2006 година, че се е захванал с актьорството на двайсетте си години, тъй като една млада жена, към която се интересувал, „ споделила, че постоянно е желала да учи с Лий Страсбърг, само че не можела да влезе “.

„ Не знаех кой е Лий Страсбърг. Мислех, че е момиче “, спомня си Йънг. „ Но взех решение, че в случай че мога да й оказа помощ, бих могъл да се държа за ръце с нея. Но когато писах на Страсбърг, той ме взе на съществено.

Актьорството, сподели Йънг, „ имаше всичко, за което ловях. ”

„ В живота си до тогава използвах напрежение, с цел да се държа изправен “, сподели той. „ Страхотният подарък на Лий за мен беше релаксът. “

Първата му приета роля е на барман в епизод на „ The Doctors “ през 1969 година, само че кариерата му на персонажен артист скоро потегля с функции в телевизионни сериали като „ M*A*S*H “ и „ Little House on the Prairie “, както и филми като „ Chinatown “ и „ Serpico “.

Ролята на Йънг като Поли в хитовия филм от 1976 година „ Роки “ му оказа помощ да издигне кариерата му на идващото равнище. Той сподели пред „ The Sweet Science “ през 2009 година, че е единственият артист, който не е трябвало да се явява на прослушване.

„ Бях на площадката на MGM, когато Слай Сталоун пристигна и ми се показа, сподели ми, че е написал „ Роки “ и сподели „ би трябвало да го направиш “, спомня си Йънг. „ Исках да го направя незабавно, само че желаех да извия ръцете им малко, без да наподобявам прекомерно припрян. “

„ Мислех, че сюжетът съдържа най-чистата улична прозаичност, която в миналото съм чел “, добави той. „ Сталоун е освен работохолик, той е талант, който постоянно гледа три години напред. Той има същинска очна ябълка за това, което се случва в света.

Това оказа помощ за одобряването на Йънг като артист, който може да играе тежко, само че и да бъде комплициран.

Кариерата му го завари да прави всичко - от появяването против Робърт де Ниро и Ралф Мачио в „ Куба и неговото плюшено мече “, който вървеше както отвън, по този начин и на Бродуей, до ролята на деец мафиот Боби Бакала старши в „ Семейство Сопрано “.

Съвсем неотдавна Йънг се появи в „ Kevin Can Wait “ и „ Russian Doll “. Той също по този начин е бил обвързван с няколко плана в произвеждане по време на гибелта му, съгласно неговия профил в IMDb.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР