Барт де Вевер Председателят на най-голямата белгийска партия Нов фламандски

...
Барт де Вевер Председателят на най-голямата белгийска партия Нов фламандски
Коментари Харесай

Белгия обсъжда налагане на доживотни присъди за терористите и радикализираните


Барт де Вевер

Председателят на най-голямата белгийска партия Нов фламандски алианс (НФА) Барт де Вевер предложи терористите и радикализираните жители да бъдат лишавани от независимост за цялостен живот. Предложението провокира разнообразни реакции и сподели, че по този въпрос държавното управление в Белгия е разграничено, предава Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Де Вевер, който с изключение на политик, е и историк, отбелязва, че военнопленници не се освобождават преди края на войната. Според него е належащо наказаните за тероризъм и за крайни възгледи да бъдат под надзора на управляващите до отпадането на нуждата.

Темата се слага на дневен ред след няколко атентата в страната в последните четири години. Разследванията демонстрираха, че множеството причинители са някогашни пандизчии, а някои от тях са се радикализирали зад решетките. Тази година следва да бъдат освободени поради изтърпяване на присъдите 28 терористи.

В Белгия до момента няма терорист, получил доживотна присъда. Доживотните присъди са планувани в наказателния закон, само че всекидневно съдът постановява санкции до 25 години затвор. За наказаните с най-тежките присъди се плануват благоприятни условия да изискат предварително освобождение след 15, 19 или 23 години от първичното задържане. Ако настояването бъде отхвърлено от съда, пандизчията може да внесе нова молба всяка последваща година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР