Барселона завърши сезона в Ла Лига с минимална победа 1:0

...
Барселона завърши сезона в Ла Лига с минимална победа 1:0
Коментари Харесай

"Барселона" изпрати Иниеста с победа в последния мач за сезона

Барселона " приключи сезона в Ла Лига с минимална победа 1:0 над " Реал сосиедад " на своя " Камп ноу ". Каталунците, които преди седмица пропуснаха шанса да останат непобедени в границите на цялата акция, този път взеха три точки.

Единственият гол вкара Филипе Коутиньо в 57-ата минута с необикновено осъществяване.

Попадението на бразилеца беше доста красиво, откакто той навърза няколко бранители в бяло-синьо, смени посоката на придвижване и с фалцов удар прат топката в мрежата на Моя. Въпреки че дистанцията на удара беше към 23 метра, вратарят на " Сосиедад " нямаше какво да направи с изключение на да изгледа по какъв начин тя влиза в мрежата му.

Двубоят мина напълно под страстите от раздялата с капитана Андрес Иниеста. След 22 години в " Барселона ", от които 16 в първия отбор халфът с №8 изигра последния си мач за каталунците. Иниеста напуща " Барселона " след 32 трофея, които завоюва сред 2002 и 2018 година

Капитанът на каталунците стартира като титуляр и остана на терена до 82-ата минута, когато беше сменен. Тогава Иниеста беше изпратен с овации от " Камп ноу " за финален път.

 Феновете на
© Reuters

Феновете на " Камп ноу " демонстрираха отношението си към своя капитан Иниеста.

На пейката в дуела остана Лионел Меси, само че аржентинецът влезе в 67-ата минута, заменяйки голмайстора Коутиньо.

" Барселона " приключва сезона с 93 точки, събрани от 28 победи и девет равенства. Тимът записа едно проваляне през акцията – 4:5 от " Леванте " преди седмица.

Втори в крайното нареждане е " Атлетико " (Мадрид), който в последния си мач приключи 2:2 с " Ейбар " у дома. Няколко дни след спечелването на Лига Европа " дюшекчиите " не играха с цялостни сили и това си пролича.

В последния си мач за родния си клуба обаче Фернандо Торес беше нда всички. Ел Ниньо вкара двата гола за " Атлетико " в 42-ата и 60-ата минута.

 На
© Reuters

На " Уанда Метрополитано " Фернандо Торес се сбогува с " Атлетико ", вкарвайки два гола в последния си мач.

Първо Анхел Кореа го изведе на празна врата и опитният нападател нямаше по какъв начин да сгреши. Той изравни резултата, откакто в 35-ата минута Кике беше извел гостите от " Ейбар " напред.

Час след началото на мача Торес вкара втори гол. Той получи прелестно извеждащо подаване от Диего Коста, овладя топката на скорост, излъга и вратаря, и вкара – 2:1.

След червен картон на Лукас Ернандес в 63-ата минута самодейността мина напълно при гостите от " Ейбар ", които в 70-ата минута съумяха да изравнят. Точен беше Пеня.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР