Барселона завърши сезона с равенство – 2:2 при визитата на

...
Барселона завърши сезона с равенство – 2:2 при визитата на
Коментари Харесай

Барселона унижи исторически Реал Мадрид, Меси с голяма крачка към Златната обувка

Барселона приключи сезона с тъждество – 2:2 при визитата на Ейбар в мач от последния 38-и кръг на Ла Лига. Равенството бе задоволително на каталунците да унижат своя огромен противник Реал Мадрид, който приключи на историческите 19 точки зад каталунците. Лионел Меси означи и двете попадения за „ блаугранас “ и по този метод се приближи към спечелването на „ Златната обувка “, само че ще би трябвало да изчака последния мач от сезона на Пари Сен Жермен, който е през идващия уикенд, защото Килиан Мбапе е на четири гола от аржентинеца.

Първата заплаха в срещата бе основана от играчите на Барселона в 3-та минута, когато Серхи Роберто комбинира с Лионел Меси, само че ударът на аржентинеца бе блокиран.

Ейбар изпусна доста добра опция да поведе в резултата в 4-та минута, само че ударът на Чарлес бе отразен от Яспер Силесен.

Вратарят на Ейбар Дмитрович излезе неразчетено в 8-та минута и в опита да почисти една топка я изпрати в краката на Серхио Бускетс, койти незабавно се опита да прати кълбото в опразнената врата, само че ударът му не откри задачата.

Ейбар поведе в резултата в 20-та минута, когато Марк Кукурея получи топката в наказателното поле на Барселона и я вкара във вратата на Яспер Силесен.

Жерар Пике позволи груба неточност в наказателното поле на Барселона в 22-та минута, когато топката му бе отнета от Чарлес, който по-късно стреля от дребен ъгъл, само че Силесен избави.

Барселона съумя да изравни резултата в 31-та минута, когато Артуро Видал пусна съвършен извеждащ пас към Лионел Меси, който финтира Дмитрович и пусна топката под плонжа му.

Барселона реализира цялостен поврат в срещата в 32-та минута, когато Иван Ракитич пусна пас към Лионел Меси, който получи паса в своята половина. След това аржентинеца напредна, излезе самичък против Дмитрович и го трансферира, пращайки топката във вратата му.

Яспер Силесен излезе да почисти топката отвън наказателното на Барселона, само че я изпрати право в краката на Де Бласис, който с отдалечен удар трансферира холандския вратар, който не съумя да се върне в точния момент, с цел да се намеси съответно и кълбото влертя във вратата му.

Енрич насочи доста рисков удар в 52-та минута, само че Силесен плонжира и избави. Минута по-късно холандският вратар се наложи да се намесва след удар с глава на Чарлес.

Барселона провежда рискова офанзива в 60-та минута на върха, на която се оказа Жерар Пике, само че Дмитрович избави удара му.

Барселона пропиля страхотна опция в 61-та минута, когато Лионел Меси пусна съвършен извеждащ пас към Малком, който изскочи самичък против Дмитрович, само че стреля доста неопределено в навън.

Ернесто Валверде пусна в игра в 73-та минута юношата Карлес Перес, който направи своя формален дебют за Барселона. Той размени Малком.

Ейбар пропусна да стигне до успеха в 81-та минута след необикновен пропуск на Кукурея. Той получи топката в наказателното поле на Барселона и бе несмущаван, само че от близко стреля доста неопределено над напречната греда в навън.

Барселона е първенец на Ла Лига с 19 точки пред третия Реал Мадрид. Ейбар приключи сезона на дванадесета позиция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР