Барселона започна ерата “Сито Алонсо” със знаменит обрат. Каталунците надиграха

...
Барселона започна ерата “Сито Алонсо” със знаменит обрат. Каталунците надиграха
Коментари Харесай

Везенков ги подкара още от старта, Барса обърна корав съперник

Барселона стартира ерата “Сито Алонсо” със популярен поврат. Каталунците надиграха с 87:82 Баскония в първия мач от испанската Лига АСВ за сезон 2017/2018, а българското крило Александър Везенков се трансформира в едно от главните настоящи лица в дуела в “Палау Блауграна”, дал на каталунците прелестен старт на новата акция.

22-годишният българин, който бе определен от Бруклин в Драфта на НБА през месец юни, приключи като втори най-хубав изпълнител за Барса. Везенков вкара 19 точки за 28 минути при 61% успеваемост от игра - 8/13. Левичарят се отличи с 5/6 за 2 точки и 3/7 за точки, като в това време овладя 7 битки и удари 1 чадър.

Александър стартира в стартовите пет в първия формален мач на Сито Алонсо отпред на Барса, който опълчи новия треньор на клуба против някогашния му тим. Освен Везенков, Алонсо заложи на Фил Преси, Петери Копонен, Раким Сандърс и Кевин Серафин.

На процедура Барселона се пребори за успеха с фантастична последна четвърт. Каталунци и баски си поделиха по 10 минути преди почивката, оттегляйки се в съблекалнята при резултат 45:42 на полувремето, само че през третат част самодейността бе напълно за гостите, които ограничиха “лос кулес” до единствено 11 точки и поведоха с 56:67 преди последната част. Тогава обаче пристигна и обратът, който бе изразен в два пъти повече точки за “синьо-червените” - 31:15 и триумф след финалното 87:82.

Новото попълнение Тома Йортел бе ослепителен и вкара 23 точки и даде 9 асистенции против един от тимовете, в които е играл. Адам Ханга, който дойде в Каталуня точно от този отбор, вкара 11 точки, колкото осъществя и завърналия се след травма Пау Рибас. Друг от новите в лицето на Адриен Морман вкара 10 точки.

Марселиньо Уертас добави категорията на “бившите” с 19 точки за Баскония против последния си тим в Испания преди да отлети за Лос Анджелис Лейкърс. Бразилецът даде и 6 асистенции, само че това не бе задоволително при завръщането му в Лига АСВ. Янис Тима остана с 15, а Джейсън Грейнджър с 13.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР