Барселона записа рутинна победа над Кадис и си върна осемте

...
Барселона записа рутинна победа над Кадис и си върна осемте
Коментари Харесай

Барселона би Кадис и постави нов рекорд

Барселона записа рутинна победа над Кадис и си върна осемте точки задатък на върха в Ла Лига. По-рано в кръга  краткотрайно смъкна преднината на каталунците до пет точки.

Успехът е седми подред за отбора на Шави и 13-и следващ дуел без загуба. Освен това Барса записа. Това е нов връх на Ла Лига. Предишният беше 16 в 22 кръга – на Депортиво Ла Коруня през 1993/94 година

Серхи Роберто вкара за 1:0 в края на първата част с добавка от близко. Заслуга за гола имаше и Роберт Левандовски – негов удар беше изчистен от голлинията секунда по-рано. В добавеното време Серхи Роберто върна услугата – той изведе поляка за 2:0.

Левандовски към този момент има 15 гола през сезона и е номер в Ла Лига по този индикатор. Той обаче не беше вкарвал на „ Камп Ноу “ за състезание от 23 октомври предходната година. Точно тогава беше и последният гол на Серхи Роберто в дома на Барселона. Левандовски стигна до тези 15 попадения единствено за 19 мача. По-бързо от него през новия век това е правил единствено Кристиано Роналдо – за 17 срещи през сезон 2009/2010.

След почивката отборът на Шави продължи да господства. Барса имаше няколко положения за трето попадение, само че ги пропусна. Най-близо до нов гол беше Левандовски, само че ударът му се отби от гредата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР