Барселона вкара пет гола на Шапекоензе и не допусна нито

...
Барселона вкара пет гола на Шапекоензе и не допусна нито
Коментари Харесай

Феновете на „Барселона“ посрещнаха на крака оцелелите от „Шапекоензе“


Барселона вкара пет гола на Шапекоензе и не позволи нито един в обичайния мач за Купата " Жоан Гампер " на Ноу Камп. Срещата се игра пред към 70 хиляди фенове в каталуния, които посрещнаха прочувствено гостите от Бразилия. Срещата беше и възпоменателна в памет на жертвите на самолетната злополука преди 9 месеца, в която починаха множеството от от играчите на Шапе. Вратарят Джаксън Фолман и полевите футболисти Алан Рушел и Нето са единствените трима оживели футболисти при нещастието край Меделин.

Барса доминираше от самото начало и завоюва купата след голове на Жерард Деулофеу (в 6-ата минута), Серхио Бускетс (11), Лионел Меси (28), Луис Суарес (55) и Денис Суарес (74).

Преди началото на дуела двама от оживелите от злополуката - Нето и Фолман, получиха аплодисменти от почитателите и играчите на стадиона, а по-късно и капитанът Рушел бе сменен в 36-ата минута и също бе изпратен с бурни овации. На полувремето пък Андрес Иниеста и треньорът Ернесто Валверде изнесоха трогателни речи, съобщи Sporta.bg.

С триумфа традицията беше спазена и Барселона за 40-ти път завоюва трофея " Жуан Гампер ". На каталунците следва конфликт с Реал (Мадрид) за Суперкупата на Испания тази неделя от 23:00 часа българско време.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР