Барселона възстанови аванса си на върха в Ла Лига на

...
Барселона възстанови аванса си на върха в Ла Лига на
Коментари Харесай

С голове на Луис Суарес и Меси, "Барселона" пречупи "Виляреал"

Барселона " възвърне задатъка си на върха в Ла Лига на пет точки след триумф с 2:0 при гостуването на " Виляреал ". Успехът на " Ел Мадригал " не пристигна по никакъв начин елементарно, откакто и двете попадения за каталунците паднаха в заключителните 20 минути. Техни създатели станаха Луис Суарес и Лионел Меси, с което върнаха " Барселона " на победния път. В предходния си две срещи каталунците приключиха наедно с " Валенсия " и " Селта ".

Двубоят на " Ел Мадригал " мина под тоталната диктовка на гостите, които удариха гредата още в третата минута. Чистите голови положения за отбора на Ернесто Валверде обаче не бяха доста, а футболистите му постоянно действаха прекомерно постепенно.

Двубоят се трансформира в исторически за Меси, който с попадението си към този момент има 525 гола на сметката си. По този индикатор аржентинецът изравнява именития Герд Мюлер, като най-резултатен футболист в историята на петте огромни шампионати на Европа.

Почти през цялата среща " Барселона " атакуваше еднакво с нападения на Жорди Алба по левия фланг. Центриранията на бранителя обаче бяха лесна задача за отбраната в жълто. На няколко пъти Меси излизаше на отлични позиции, само че ударите му минаваха настрана от задачата.

 Серхио Бускетс
© Reuters

Серхио Бускетс " създаде " аления картон на Дани Раба.

Ключовият миг в дуела беше в 60-ата минута, когато Дани Раба беше изпъден. Халфът безогледно фаулира Серхио Бускетс много жестоко в центъра на терена и реферът Рикардо де Бургос Бенгоечея му сподели пряк червен картон.

Това оказа помощ на " Барселона " и пространствата за каталунците станаха повече. В 72-ата минута Меси подвигна оборотите и точно от него потегли офанзивата за първия гол. Комбинация сред аржентинеца, Луис Суарес и Пако Алкасер приключи с гол на уругвайския нападател.

Суарес направи двойно подаване с Алкасер, финтира Серхио Асенхо и се разписа на празна врата. Ел Гордо вкара седмия си гол от началото на сезона.

Работа имаше и за Марк-Андре тер Стеген, който трябваше да се намесва при рисков удар на Ману Тригерос. Германският вратар обаче беше на мястото си, а също така в течение на дуела сподели класата си, като направи значимия спасявания.

Десетина минути по-късно " Барселона " узакони успеха си с втори гол, дело на Лионел Меси. Аржентинецът се възползва от неточност на футболистите в жълто при изнасянето на топката, а внезапното му потегляне докара до това, че централните бранители на " Жълтата подводница " Виктор Руис и Алваро Гонсалес комично се сблъскаха. С невъзмутимо осъществяване Меси нямаше проблем да преодолее Асенхо за повторно, вкарвайки 14-ия си гол в 15 мача от началото на сезона.

FINAL #VillarrealBarça 0-2

Luis Suárez ⚽️
Messi ⚽️

¡El @FCBarcelona_es salva un encuentro complicadísimo y ya suma 22 partidos seguidos sin perder en #LaLiga (19V-3E)!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР