Барселона. В Каталуния 28 души пострадаха в хода на сблъсъци

...
Барселона. В Каталуния 28 души пострадаха в хода на сблъсъци
Коментари Харесай

РИА Новости: Около 30 души пострадаха при сблъсъци на протестите в Каталуния

Барселона. В Каталуния 28 души пострадаха в хода на конфликти сред протестиращи и локалната полиция „ Мосос д‘Ескадра “, предава РИА Новости , като се базира на известие от силите за сигурност.
Сред получилите пострадвания има 12 чиновници на органите на реда. Също по този начин се оповестява за един потърпевш публицист от каталунския ТВ канал TV3. Трима души са арестувани за оказана опозиция на полицейски чиновници, са декларирали пред РИА Новости от пресслужбата на локалните сили за сигурност.
В четвъртък в Каталуния започнаха стачка и митинги на последователите на независимостта на района, които са проведени от придвижването „ Комитети за отбрана на републиката “. Те блокират ж.п. линии и автомагистрали и горят гуми. В момента не престават да са блокирани всички огромни пътни възели.
Също по този начин в разнообразни градове на самостоятелната област, в това число в Барселона, се организират манифестации срещу разглеждането на „ каталунското дело “ във Върховния съд на Испания. Профсъюзът CSC желае всички фигуранти да бъдат приети за почтени.
Към безредиците се причислиха студенти, каталунското държавно управление (женералитет) и три партии, които се афишират за самостоятелност на Каталуния – „ Левите републиканци “, „ Каталунската европейска демократическа партия “ и „ Кандидати за национално единение “.
Освен това демонстрациите бяха подкрепени от организациите „ Каталунско национално заседание “ и Omnium Cultural.
Бившият ръководител на каталунския женералитет Карлес Пучдемон прикани в „ Туитър “ за „ непрекъсната готовност “ и поддържа почналите безредици.
На 12 февруари във Върховния съд на Испания започнаха същинските съвещания по „ каталунското дело “. На скамейката на подсъдимите са 12 души. На тях са им предявени обвинявания по отношение на извършения на 1 октомври 2017 година референдум за самостоятелност на района и последвалото оповестяване на автономия на района.
Конституционният съд и държавното управление на Испания признаха референдума за противозаконен.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР