Барселона стигна до мечтан резултата в първия полуфинал в Шампионската

...
Барселона стигна до мечтан резултата в първия полуфинал в Шампионската
Коментари Харесай

Възловите мигове от сблъсъка между Барса и Ливърпул на Камп Ноу

Барселона стигна до желан резултата в първия полуфинал в Шампионската лига против Ливърпул. След два последни гола на гения Лео Меси каталунците отиват на "Анфийлд " се доста удобното за тях 3:0.

Светът обаче приказва за един Ливърпул с голям капацитет. Един Ливърпул, който направи доста мощен мач на "Камп Ноу " против любимеца за трофея.

В огромни интервали от срещата каталунците с по-прибран отбранителен метод. Марк Андре Тер Стеген бе огромният избавител в доста решаващи моменти от дуела, а и гредата спря удар на Салах през втората част - гол, който би обърнал изцяло визиите ни за конфликта.

Притежание

Като цяло Ливърпул стреляше доста към вратата на противника, само че най-важното - имаше по-голямо владеене на топката. "Лос кулес " не са привикнали да не държат мача в ръцете си. На "Анфийлд " каталунците ще имат потребност от лишаване на стремежа на противника. Спокойното владеене на топката ще бъде значим миг за по-лесното затваряне на конфликта отстрана на Барса.

Преса

На "Камп Ноу " Валверде заложи на Артуро Видал в средата на терена - търсейки повече сигурност, само че не и на доста по-офанзивно настроения Артур Мело. Този ход обаче накара домакините да страдат при изнасянето на топката. Видал не е толкоз сигурен, а и към този момент толкоз повратлив с топката. В този мач Барса загуби към 100 подавания. Иван Ракитич също не съумя да устои на пресата на Ливърпул, която усилваше силата си с всеки минал момент.

Салах

Египтянинът направи извънреден мач, само че единственото, което му липсваше е головият удар. Той стреля, подава, движи се, комбинира. Дори уцели и греда с по-слабия си ляв крайник. Като цяло нанесе големи вреди върху левия бек Жорди Алба и ляворазположения централен защитник Клеман Ленгле.

Единственият съставен елемент, което би трябвало Салах да усъвършенства на "Анфйлд ", е успеваемостта.

Меси

Гол №600 за Меси с екипа на Барса. По-тихи първи 70 минути за Гения, която в края още веднъж сподели, че е може би най-великият за всички времена. Влиянието му върху мачовете е чудовищно и никой не може да го обезврежда, когато аржентинецът реши да се забавлява.

Няма мощ на света, която да се опълчи на Меси, в случай че самият той няма неприятен ден. Техническият му капацитет е неограничен и неясен за елементарния човек. Уменията му с топката допират съвършенството, а когато рециталите се показват с такава лекост в окото на бурята пред целия свят, тук приказваме за освен това от един футбол гений.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР