Барселона спестява по 16 млн. евро от намалението на заплатите

...
Барселона спестява по 16 млн. евро от намалението на заплатите
Коментари Харесай

От Барселона: Ще спестим 16 милиона от намаляването на заплатите

Барселона икономисва по 16 млн. евро от понижението на заплатите на футболистите от първия тим по футбол и на състезателите от останалите спортове в клуба. 14 млн. евро се икономисват от футбола, а другите 2 млн. евро са от останалите спортове. Това разгласи президентът на Хосе Мария Бартомеу.

" Всички одобриха нашите оферти, без да се постанова да активираме ERTE. Още първоначално желаех това да е съглашение, а не непосредствено да се наложи от нас, като се позовем на ERTE. Радвам се, че всички влязоха в състояние и се съгласиха. Те демонстрираха своята ангажираност към клуба. Предпочетох да го обсъдим и това продължи малко по-дълго, само че въпреки всичко от първата минута имах уверението, че ще се случи ", сподели Бартомеу.

Той разкри, че първите диалози по отношение на намаляването на заплатите са извършени на 20 март. " Тогава говорихме с Меси, Бускетс, Пике и Серхи Роберто. Казахме им, че заплатите би трябвало да бъдат понижени. Те споделиха " да " още първоначално. Исках да бъде контрактувано, а не наложено, макар че можех да го направя по закон, само че искахме да реализираме съглашение, тъй като това е най-хубавото за Барса ", сподели още президентът на каталунците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР