Барселона спечели с 2:0 гостуването си на Жирона в каталунския

...
Барселона спечели с 2:0 гостуването си на Жирона в каталунския
Коментари Харесай

"Барса" отново победи, а Меси изпревари легенда на "Реал" Мадрид

" Барселона " завоюва с 2:0 гостуването си на " Жирона " в каталунския конфликт от 21-ия кръг на Примера дивисион и по този метод възвърне преднината си от 5 точки на върха в класирането пред втория " Атлетико " Мадрид.

" Блаугранас " записаха осма поредна победа и общо 15-а от началото на сезона. Поражението е седмо за " Жирона ", който е на 13-ата позиция.

Лионел Меси се завърна в стартовия състав на първенците след две следващи отсъствия и освен че вкара един от головете за триумфа, само че и записа 328-а победа в испанския хайлайф. По този метод аржентинската звезда изпревари легендата на " Реал " Мадрид Раул, който има 327 триумфа.

Пред Меси към този момент са единствено Андони Субисарета (333 победи) и Икер Касияс (334).

Играчите на Ернесто Валверде поведоха с 1:0 още в 9-ата си минута, когато Нелсон Семедо се възползва от неточност в отбраната на домакините. Това беше 32-о следващо посещение в шампионата, в което " Барселона " отбелязва гол.

Футболистите на " Жирона " се активизираха, а Стуани даже изиска дузпа за дърпане на фланелката му от Жорди Алба, само че не получи такава. Педро Алкала и Стуано пък по-късно пропуснаха от комфортни позиции, а един път и Пике мазета топката от голлинията.

В 68-ата минута Алба изведе свободния Лионел Меси на добра позиция и с прехвърлящ удар аржентинският нападател вкара гол №402 в Ла Лига за 2:0.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР