Барселона спечели градското дерби срещу Еспаньол с 1:0 като домакин

...
Барселона спечели градското дерби срещу Еспаньол с 1:0 като домакин
Коментари Харесай

"Барселона" изхвърли градския съперник в Сегунда дивисион

" Барселона " завоюва градското дерби против " Еспаньол " с 1:0 като хазаин в 35-ия кръг от футболното състезание на Испания. Единствения гол на ст. " Камп Ноу " означи Луис Суарес в 56-ата мин. след триходова композиция с Антоан Гризман и Лионел Меси пред вратарското поле.

И двата отбора приключиха дуела в понижен състав. В разстояние на три минути при започване на втората част червени картони видяха двама от младоците на терена - в 50-ата мин. беше изпъден преди малко влезлият в игра Ансу Фати (17 г.) от " Барселона ", а в 53-тата го последва Пол Лосано (20 г.) от " Еспаньол ".

212-ото издание на каталунската класика ще остане последното в 91-годишното съревнование на равнище Ла Лига най-малко за година напред. Причината е, че след провалянето против " Барса " отборът на " Еспаньол " към този момент няма и научен късмет да резервира мястото си в елитното състезание и от идващия сезон ще играе в Сегунда дивисион.

С триумфа " Барселона " събра 76 т. и краткотрайно се приближи на точка зад водача " Реал " (Мадрид), който обаче е с мач по-малко. В последния мач от кръга в петък столичани посрещат " Алавес " на подготвителния си ст. " Алфредо ди Стефано ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР