Барселона спечели големия мач на вечерта в Шампионската лига. Селекцията

...
Барселона спечели големия мач на вечерта в Шампионската лига. Селекцията
Коментари Харесай

Барса надви Ювентус в Шампионската лига

Барселона завоюва огромния мач на вечерта в Шампионската лига. Селекцията на Роналд Куман победи при гостуването си на Ювентус с 2:0. Каталунците демонстрираха динамичен футбол, който можеше да им донесе и надалеч по-изразителен триумф. " Блаугранас " обаче си останаха единствено с головете на Усман Дембеле през първата част и Лео Меси от дузпа в края. Антоан Гризман удари гредата още първоначално, а пък аржентинският маестро остана дебитор с трите си огромни пропуща.
Снимка: БГНЕС  Барса надделя Ювентус в Шампионската лига (ВИДЕО)
Ювентус продължава да се показва много неубедително под управлението на Андреа Пирло, само че все пак, може да съжалява за развоя на събитията в Торино. Най-малкото от обстоятелството, че Алваро Мората реализира хеттрик от анулирани попадения заради засади, потвърдени със системата ВАР.

В края пък изпъден от " бианконерите " беше Мерих Демирал. По този метод Юве остава на второ място в група G с три точки. Барселона е на лидерската позиция с шест пункта.

Снимка: БГНЕС  Барса надделя Ювентус в Шампионската лига (ВИДЕО)
Барселона започва този мач на извънредно високи обороти и до 60-ата секунда към този момент имаше три чисти голови положения. Още при първата каталунска офанзива, Шчесни трябваше да се намесва при изстрел на Пянич. Последва меле в наказателното поле на " Старата госпожа ", при което Антоан Гризман стреля мощно в дясната греда.

Креативният футбол на Барселона даде резултат в 14-ата, когато Усман Дембеле даде задатък на гостите. Недолюбваното крило навлезе от фланга и след серия от фитнове шутира. Кълбото се отклони в крайници на Феде Киеза и доби такава траектория, че го направи неспасяемо за стража на домакините.
 Барса надделя Ювентус в Шампионската лига (ВИДЕО)
Юве мигновено можеше да се върне в мача, само че попадение на Алваро Мората беше анулирано заради засада, която бе потвърдена с помощта на ВАР.

В 23-ата минута Лео Меси можеше да удвои преднината на Барса. Аржентинският маестро комбинира с Гризман и от комфортна позиция насочи с левия си крайник. За благополучие на домакините, топката мина около дясната греда.
Снимка: БГНЕС  Барса надделя Ювентус в Шампионската лига (ВИДЕО)
Алваро Мората се изнерви съществено, откакто ВАР анулира втори негов гол. Този път с настъпването на половин час футбол в Торино. И тук повода бе прозаична - засада. Последната добра обстановка за това полувреме бе в актива на Барселона. Само бързата изява на защитник в " черно-бяло " попречи на Усман Дембеле да вкара втория си гол в 35-ата минута.
Снимка: БГНЕС  Барса надделя Ювентус в Шампионската лига (ВИДЕО)
Познайте какво се случи в 58-ата минута, ами да - Алваро Мората реализира хеттрик от анулирани попадения. Испанецът привидно се бе позиционирал чудесно и отново преодоля Нето с вярата към този момент да е 1:1. И тук обаче видеоасистентът влезе в приложимост, а той беше безапелационен - засада!

Динамичният процес на събитията незабавно ни придвижи от другата страна на терена, където в границите на 120 секунди, Лионел Меси пропиля две положителни благоприятни условия за гол.
Снимка: БГНЕС  Барса надделя Ювентус в Шампионската лига (ВИДЕО)
Надеждите на Ювентус да се добере до освен това в този страховит дуел се изпариха в 85-ата минута. Тогава съдията Дани Макели сподели втори жълт картон на турския брантел Мерих Демирал.

Крайното 0:2 бе закрепено в 91-ата минута. Федерико Бернардески събори Ансу Фати в наказателното поле на " Старата госпожа " и се отсъди дузпа, която беше майсторски осъществена от Лионел Меси.

В идващия кръг Барселона приема на собствен терен Динамо (Киев). Ювентус гостува на унгарския Ференцварош.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР