Барселона ще поиска от Серхио Бускетс да обяви ясно и

...
Барселона ще поиска от Серхио Бускетс да обяви ясно и
Коментари Харесай

Барселона ще постави ултиматум на Бускетс

Барселона ще изиска от Серхио Бускетс да разгласи ясно и тъкмо какви са му желанията за бъдещето незабавно след завръщането си от Световното състезание в Катар, разгласи Жорди Кройф. Причината е, че договорът на опитния полузащитник изтича в края на сезона, а доста медии го свързват с трансфер в Интер (Маями). И след 15 цялостни сезона на " Ноу Камп " се допуска, че опитният полузащитник ще приключи кариерата си в Мейджър-лигата (МЛС) на Съединени американски щати в тима, чийто съсобственик е Дейвид Бекъм. Неговият дълготраен съотборник Жерард Пике към този момент приключи кариерата си, много изненадващо и за клуба по средата на сезона. Така че в офисите на Блауграна желаят да са наясно какъв брой могат да разчитат на другия умел състезател. 
 Кройф: Барса и Меси заслужават един финален танц Кройф: Барса и Меси заслужават един финален танц
Техническият шеф на клуба Жорди Кройф съобщи в изявление за телевизия ТВ3: " Когато Световното състезание завърши, ще го извикаме да приказваме. Той от дълго време си е спечелил цялостното право да взема решение самичък бъдещето си, както и всеки един, само че клубът се нуждае от изясненост, с цел да си прави своите проекти. 34-годишният Бускетс към момента е основна фигура в Барселона и в националния тим на Испания, като единствено четирима в първия отбор на треньора Шави са играли повече от неговите 1201 минути. 

Откакто е направил дебют през 2008-а година, досега е изиграл близо 700 мача. Кройф-младши също по този начин приказва и за януарските трансферни проекти на Барса и добави, че е ясно на всеки " по какъв начин някои позиции се нуждаят от незабавно укрепване. Но лимитът за парите, които могат да бъдат изхарчени, остава фактор. Но в случай че клубът получи зелена светлина, Кройф е безапелационен, че няма да се мотаят и ще вземат качествени футболисти. " Ако имаме вид да подпишем, знаем какво би трябвало да създадем, споделя още нидерландският някогашен футболист.

Мемфис Депай, който играе за родината му на Световното, в Барселона е записал едвам 131 минути от началото на шампионата. И това може да се употребява, защото договорът му изтича в края на юни следващата година. Ако Барселона желае да вземе някакви пари за него, то би трябвало да го продаде тази зима въз основата на представянето му в Катар. " Наблюдаваме деликатно какво ще се случва. През лятото той щеше да напуща, само че това в последна сметка не се реализира. А и Роберт Левандовски е осъден за три мача, тъй че ще забележим какво можем да извлечем като изгода. Имаме терзания и от травми след натоварената стратегия тъкмо в този момент – Световно, Ла Лига, а преди този момент и Лига Европа ", приключи Кройф изявлението си за испанската телевизия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР