Барселона ще намали заплатите на своите звезди заради разпространението на

...
Барселона ще намали заплатите на своите звезди заради разпространението на
Коментари Харесай

Орязаха заплатите на Меси и компания

" Барселона " ще понижи заплатите на своите звезди поради разпространяването на ковид. От клуба разгласиха публично известие, обвързвано с една от най-коментираните тематики в последната седмица - орязването на възнагражденията на футболистите, което провокира разнобой в редиците на каталунците.
Разнобой в " Барселона " за орязването на заплатите Играчите са се разделили на три лагера, написа каталунският вестник "Спорт "
Тъй като поради пандемията футболният сезон най-вероятно няма да бъде възобновен и през април, а по този метод " Барселона " няма да може да извърши бюджета си, шефовете на клуба взеха решение, че заплатите на безусловно всички чиновници в клуба ще бъдат понижени. В това число влизат и всички спортисти, в това число футболистите и баскетболистите.

Позициятa на " Барса " гласи, че този ход е логически, тъй като на процедура работата на всички е понижена и възпрепятствана, а редуцирането на парите се прави " съразмерно с работното време ".

Ръководството акцентира, че следва безусловно всички трудови регулации и прави всичко в името на положителното бъдеще и стабилността на клуба, като крайната цел е връщане към естествен режим допустимо най-скоро.

" Барселона " е първият испански клуб, който редуцира възнагражденията. Президентът на локалната футболна федерация Луис Рубиалес към този момент разгласи, че към 500 млн. евро ще бъдат отпуснати на клубовете, изпитващи финансови усложнения.

През сезон 2018/19 разноските на " блаугранас " са възлизали на 973 млн.евро, а от тях 671 млн. евро са били за заплати за състезателите от всички спортни посоки на клуба.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР