Барселона се включи в надпреварата за подписа на суперзвездата на

...
Барселона се включи в надпреварата за подписа на суперзвездата на
Коментари Харесай

Барселона се включва в надпреварата за Килиан Мбапе

Барселона се включи в конкуренцията за подписа на суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, предизвиквайки Реал Мадрид за един от най-търсените футболни гении.

Договорът на Мбапе с ПСЖ изтича това лято, като той ще може да се причисли към различен тим гратис, само че от парижкия гранд към момента поставят всички старания да го убедят да остане.

Амбициите им получиха голям удар при започване на март, когато ПСЖ бе изхвърлен от по позорен метод от Реал Мадрид, когато хеттрикът на Карим Бензема заличи два гола на Мбапе.

Мадридчани от дълго време се обрисуват като водещи претенденти за Мбапе, за който се приказва, че е почитател на клуба от детските години, само че в този момент може би имат спънка в лицето на най-яростните си противници.

 

Говори се, че Мбапе е оставил вратата отворена за Барселона, която продължава да бъде изненадващо дейна на трансферния пазар макар огромните си задължения.

Преди малко повече от година завърналият се президент Жоан Лапорта разкри, че клубът е на алено с колосалните 1,3 милиарда евро, което в последна сметка докара до загубата на един от най-великите им играчи в историята - Лионел Меси, който се причисли към ПСЖ гратис.

 

Сега финансовото състояние в Барса наподобява по-добро, защото неотдавна получи приток на парични средства с помощта на спонсорски контракт за 280 млн. евро (212 млн. паунда) със Spotify и заем от 595 млн. евро (450,7 млн. паунда) от Goldman Sachs.

 

Източници настояват, че Мбапе не е изключил опцията да премине в каталунския грант и към момента не е взел решение за бъдещето си, като основен фактор за това е новият треньор на Барса Шави Ернандес.

Завърналата се клубна легенда възроди за рекордно малко време закъсалият испански гранд, които унижиха Реал Мадрид с 4:0 в последното Ел Класико, и наподобява има ясна тактика за връщането на тима на върха.

 

Шави към този момент убеди Феран Торес да напусне водача във и да се причисли към каталунците, а Пиер-Емерик Обамеянг и Адама Траоре отхвърлиха други ползи оферти, с цел да преминат в Барсселона. Като Обамеянг прави ужасно начало и към този момент има маркирани 7 гола с екпипа на Барселона.

 

Сега Барса желае да организира среща сред Шави и Мбапе в опит да изкуши французина, чиито положителни връзки със съотборника му в националния тим на Франция Усман Дембеле също биха могли да бъдат удобни.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР