Барселона се възползва от груба грешка на Челси и стигна

...
Барселона се възползва от груба грешка на Челси и стигна
Коментари Харесай

След груба грешка "Челси" изпусна победата срещу "Барселона" в Лоднон

Барселона " се възползва от груба неточност на " Челси " и стигна до 1:1 като посетител в първия мач от осминафиналите в Шампионската лига.

Сините нападнаха повече и сътвориха положения, като поведоха с гола на Вилиан. С първия си гол против " Челси " Лионел Меси донесе допустим резултат за тима си преди реванша на " Камп ноу ".

В другата среща " Байерн " вкара четири пъти след почивката и стигна до 5:0 против " Бешикташ ". По два пъти се разписаха Томас Мюлер и Роберт Левандовски, а един път вкара и Кингсли Коман.

В началните минути на " Стамфорд бридж " " Челси " държеше самодейността и атакуваше. В петата Еден Азар насочи мощен диагонален удар, само че топката мина настрана. Малко по-късно Антонио Рюдигер засече с глава след центриране, като също не беше прецизен.

Постепенно " Барселона " стартира да владее повече топката, без обаче да основава благоприятни условия пред вратата на британския първенец.

 След груба неточност
© Associated Press

След 30-ата минута " Челси " имаше нова серия положения, като в основата беше Вилиан. В 33-ата минута той стреля добре, само че улучи гредата. Бразилецът нямаше шанс и в 40-ата, когато още веднъж след негов удар топката срещна гредата. До почивката Азар опитва още един изстрел, само че без триумф.

В началото на втората част " Барселона " насочи първия си прецизен удар. Луис Суарес от дребен ъгъл стреля, само че Тибо Куртоа избави.

При третия си опит Вилиан сполучи и в 62-ата минута даде преднина на " Челси ". Той получи пред наказателното поле и стреля мощно в долния ляв ъгъл на вратата на противника.

Груба неточност на сините при изнасянето на топката разреши на " Барселона " да изравни. Андрес Иниеста се възползва от неточното отиграване на противника, овладя и подаде на Меси, който насочи прецизен удар за 1:1.


© Associated Press

" Байерн " се насочи решително към четвъртфиналите след победа против " Бешикташ "

В Мюнхен " Байерн " нямаше усложнения против " Бешикташ " и с безапелационна победа се насочи към четвъртфиналите. Още в 16-ата минута турският тим остана с човек по-малко след аления картон на Вида за нарушаване против Левандовски пред наказателното поле.

Германците нападнаха, само че съумяха да поведат малко преди почивката. В 43-ата минута след подаване от ляво топката се отклони в тялото на Алаба и попадна в Томас Мюлер, който от близко вкара.

" Байрен " удвои в 52-ата минута, когато Левандовски от аутлинията върна към точката на дузпата и Кингсли Коман стреля тъкмо. Третият гол пристигна в 66-ата - Кимих центрира и Мюлер при близката греда засече във вратата на " Бешикташ ".

Левандовски, който при започване на втората част удари греда от фаул, съумя да вкара четвъртия гол. Полският нападател стигна пръв до избавена от вратаря топка и от няколко метра се разписа. Отново той означи и за 5:0, като се възползва от подаване на Мюлер, оставило до пред празната врата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР