Барселона се съвзе от римския шок и отпадането от Рома

...
Барселона се съвзе от римския шок и отпадането от Рома
Коментари Харесай

Барса се съвзе от римския шок, би Валенсия

Барселона се съвзе от римския потрес и отпадането от Рома в Шампионска лига, като победи гостуващия Валенсия с 2:1 в мач от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. Така каталунците направиха следващата си крачка по пътя към ясната за тях шампионска купа, събраха 82 и към този момент имат 14 преднина пред втория Атлетико М. Валенсия пък към този момент е трети с 65 точки.

Мачът стартира със яростен удар на Гонсало Гедеш в 4-ата минута от границата на наказателното поле на Барса, който бе париран от вратаря Тер Стеген.

В 14-ата минута и другият пазач се намеси сполучливо, като Нето блокира удара на Жорди Алба.

В 15-ата минута Коутиньо видя отлично включването на Луис Суарес зад тила на отбраната на Валенсия, а уругваецът нямаше по какъв начин да сбърка и Барса поведе с 1:0.

Валенсия обаче въобще не бе пристигнал на „ Кам Ноу “ с либералистичен дух и Гонсало Гедеш още веднъж разтревожи каталунската отбрана в 20-ата минута.

В 24-ата и Родриго изскочи пред Тер Стеген, само че немският вратар съумя да избие в корнер.

Но водачът се отдръпна с един гол преднина на отмора.

В 50-ата още веднъж Родриго опита да стигне до гол, само че ударът му бе блокиран.

В 52-ата минута каталунците стигнаха до втори гол. От корнер центрира Коутиньо, а това се трансформира във втората му голова асистенция, тъй като Умтити скочи най-високо и прати топката в мрежата на „ прилепите “ за 2:0.

В края на мача валенсианците съумяха да стигнат до почетен гол. Дембеле извърши нарушаване в пеналта и Дани Парехо се нагърби с осъществяването на дузпата. Тер Стеген съвсем хвана топката, само че тя въпреки всичко се промуши под плонжа му – 2:1. Това се оказа всичко в мача и Барса направи още една крачка към купата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР