Барселона разби като гост градския съперник Еспаньол с 4:0 в

...
Барселона разби като гост градския съперник Еспаньол с 4:0 в
Коментари Харесай

Барса дръпна на върха, Меси се развихри в каталунското дерби

Барселона разруши като посетител градския противник Еспаньол с 4:0 в каталунското дерби от 15-ия кръг на Примера дивисион и дръпна еднолично на върха с 3 точки задатък пред Севиля и Атлетико (Мадрид).

Голямата звезда на гостите Лионел Меси показва за кой ли път огромна класа и записа две попадения против името си. Аржентинският нападател даде преднина на Барса в 17-ата минута след ужасно осъществяване на директен свободен удар. В 26-ата минута Усман Дембеле удвои задатъка на гостите, пращайки топката в горния ъгъл на далечната греда. Малко по-късно Луис Суарес шутира от близко и топката срещна напречната греда.

Превъзходството на Барса бе затвърдено с трети гол в последните секунди на първата част, когато Луис Суарес бе изведен зад защитата на „ папагалчетата “ и се разписа във вратата на Диего Лопес, добавя Блиц. 

След почивката дейностите продължиха да се водят най-вече в половината на домакините и четвъртото попадение падна в 65-ата минута, когато Лионел Меси още веднъж сподели майсторство при осъществяването на директен свободен удар. Осем минути по-късно Еспаньол стигна до гол посредством Дуарте, само че той беше анулиран след намесата на ВАР поради състояние на засада. До края на мача не се случи нищо любопитно и футболистите на Ернесто Валверде завоюваха трите точки.

След триумфа си Барселона е едноличен водач с 31 точки и 3 задатък пред Севиля и Атлетико (Мадрид). Еспаньол е девети с 21 точки преди останалите срещи от кръга.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР