Барселона продължава да се мъчи без звездите си в нападение

...
Барселона продължава да се мъчи без звездите си в нападение
Коментари Харесай

Второ гостуване на баски и втора издънка на Барса без Меси

Барселона продължава да се мъчи без звездите си в нахлуване и да записва неуверени в гостуванията си. След като първенците позволиха загуба в гостуването си на Атлетик Билбао в първия кръг, в този момент имаха големи проблеми и във второто си посещение в страната на баските, този път на Осасуна.

Момчетата на Ернесто Валверде стигнаха единствено до тъждество 2:2 и продължиха да разочароват почитателите си в отсъствието на три от основните остриета на отбора - Лео Меси, Луис Суарес и Усман Дембеле, които са в лазарета с контузии.

Заради тяхната липса наставникът разчиташе на младоци, които оправдаха доверието му, само че отново отбраната го подведе. Тя позволи лек гол в самото начало от Роберто Торес, само че малко след почивката гостите сътвориха цялостен поврат.

Първо младежът Ансуман Фати, който предходната седмица дебютира в професионалния футбол, в този момент вкара и дебютния си гол. Малко по-късно Артур сътвори обрата, а и двете асистенции бяха на различен младок - Карлес Перес.

Но в края на мача един от най-опитните подведе Барса в лицето на Жерар Пике. Капитанът игра с ръка в наказателното поле и от отсъдената дузпа Роберто Торес вкара втория си гол в мача и отмъкна точката за домакините, които този сезон се завърнаха в елита след следващото си заточение в Сегунда.

Мачът стартира съвършено за Осасуна, откакто Брандън Ямас със ужасно центриране отдясно след пробив откри на далечната греда непокрит Роберто Торес и той от воле напряко разстреля Марк-Андре Тер Стеген - 1:0 за отбора от Памплона.

След тази развръзка гостите взеха топката и съвсем не изпуснаха владението ѝ до края на полувремето. Но нападението на каталунците куцаше и чисти положения нямаше. Карлес Перес беше доста деен, само че по този начин и не съумя да се разпише. Жорди Алба и Серхи Роберто също налитаха непрекъснато, само че без триумф.

Най-спорното състояние преди почивката пристигна в продължението на първата част, когато Жорди Алба се свлече в наказателното поле след единоборство със противник и изиска дузпа. Реферът обаче подмина обстановката и по този начин почивката пристигна с гол задатък за Осасуна.

Но малко след подновяването на играта дребните звезди на Барса блеснаха блестящо. Карлес Перес направи страховит пробив и центрира на главата на Ансуман Фати и той от точката на дузпата прати топката неспасяемо в ъгъла за 1:1. Това беше дебютен гол за него в професионалния футбол, единствено пет минути откакто се появи на терена на мястото на Нелсон Семедо в 46-та минута.

Всичко сякаш си пристигна на мястото в 64-та минута, когато първенците реализираха цялостен поврат. Пак Карлес Перес се изяви като помощник, а Артур Мело с необикновен завършващ удар препарира вратаря на баските и направи 2:1.

След тази развръзка домакините се втурнаха напред, виждайки, че нямат какво да губят. И бяха покрай изравняването в 78-та минута, когато Хуан Вияр стреля мощно от отдалеченост, само че Тер Стеген беше на мястото си и избави.

Но в 81-та минута се стигна до изравняването. Тогава Жерар Пике игра с ръка в наказателното поле и съдията уточни бялата точка. От нея Роберто Торес беше безмилостен и оформи крайното 2:2. Въпреки че Барса имаше късмет да стигне още веднъж до задатък.

Това беше в 89-та минута, когато Карлес Перес можеше да се трансформира в безспорен воин, когато излезе самичък против вратаря, само че загуби хладнокръвието си и не съумя да го преодолее. В последна сметка повече попадения не паднаха.

Така след тази развръзка Барса събра единствено 4 точки от 9 вероятни и това повдига големи въпросителни пред наставника Ернесто Валверде. Осасуна пък е пред първенците в класирането, откакто има пет точки от три дуела и към момента няма загуба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР