Барселона прие рекорден бюджет, който за пръв път в историята

...
Барселона прие рекорден бюджет, който за пръв път в историята
Коментари Харесай

"Барселона" прие рекорден бюджет от 1 млрд. евро

Барселона " одобри рекорден бюджет, който за пръв път в историята на клуба надвишава сумата от 1 милиарда евро. Това се случи по време на Годишното заседание на акционерите в неделя, като 85% от притежаващите акции утвърдиха бюджет от 1.047 милиарда.

Увеличението е с 6% по отношение на миналата година.

" Барселона " продължава да се намира в чудесно финансово положение. Големият бюджет е взаимен на приходите, които клубът записва в последните години. Изпреварихаме с една година прогнозата да надхвърлим 1 милиард евро доходи ", сподели изпълнителният шеф на каталунците Оскар Грау.

Той, дружно с вице-президента по финансовите въпроси Енрик Томбас, откроиха бурното развиване, което " Барселона " търпи при ръководството на сегашния президент Хосеп Мария Бартомеу. От клуба прибавиха, че темпа, с който нарастват приходите на клуба е 13% годишно..

От " Барселона " прибавиха, че наедно с възходящия бюджет и доходи бележат спад в заплатите. Те са намалели от 671 до 642 милиона евро. " Това значи, че футболистите преди всичко са движени от тласъка да печелят най-големите оценки, а не непроменяемо да имат най-високите заплати в света ", добави Грау.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР