Барселона прие рекорден бюджет, който за пръв път в историята

Барселона прие рекорден бюджет, който за пръв път в историята ...

"Барселона" прие рекорден бюджет от 1 млрд. евро.Барселона" прие рекорден бюджет, който за пръв път в историята на клуба надхвърля сумата от 1 млрд. евро. Това се случи по време на Годишното събрание на акционерите в неделя, като 85% от притежаващите акции одобриха бюджет от 1.047 милиарда.

Увеличението е с 6% спрямо предходната година.

"Барселона" продължава да се намира в отлично финансово състояние. Големият бюджет е реципрочен на приходите, които клубът регистрира в последните години. Изпреварихаме с една година прогнозата да надхвърлим 1 милиард евро приходи", каза изпълнителният директор на каталунците Оскар Грау.

Той, заедно с вице-президента по финансовите въпроси Енрик Томбас, откроиха бурното развитие, което "Барселона" търпи при управлението на настоящия президент Хосеп Мария Бартомеу. От клуба добавиха, че темпа, с който нарастват приходите на клуба е 13% годишно..

От "Барселона" добавиха, че наравно с нарастващия бюджет и приходи бележат спад в заплатите. Те са намалели от 671 до 642 милиона евро. "Това означава, че футболистите на първо място са движени от стимула да печелят най-големите отличия, а не неизменно да имат най-високите заплати в света", добави Грау.

Източник: dnevnik.bg