Барселона прегази Бетис с 5:0 на неговия „Бенито Виямарин” в

...
Барселона прегази Бетис с 5:0 на неговия „Бенито Виямарин” в
Коментари Харесай

Барселона крачи уверено към титлата

Барселона прегази Бетис с 5:0 на неговия „ Бенито Виямарин” в среща от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион. Така каталунците записаха в Севиля най-голямата си победа като посетители от началото на сезона и дръпнаха с 11 точки на върха пред главния си преследвач Атлетико (Мадрид), приключил 1:1 с Жирона в събота.

Бетис стартира по-активно и имаше няколко положения първоначално, пропуснати от Андрес Гуардадo и Хоакин. Каталунците изненадващо по-малко владееха топката и рядко нападнаха, очаквайки своя миг, в който да нанесат пагубен удар. Сержи Роберто, Иван Ракитич и Лионел Меси насочиха неточни удари, а в 39-ата минута Вермален се контузи и бе сменен от възобновения Самюел Юмтити.

Домакините бяха по-нахъсани и при започване на втората част, само че Барселона смачка противника единствено за 10 минути и си реши мача. Иван Ракитич (59) още веднъж се разписа против обичания си конкурент, като към този момент има 5 попадения против Бетис в испанския хайлайф. Хърватинът бе изведен от Луис Суарес и не сгреши самичък против вратаря Адан. Лионел Меси (64) удвои преднината на гостите след асистенция на Серхио Бускетс. Пет минути по-късно задатъкът на гостите бе типичен след гол на Луис Суарес (69), възползвал се от центриране на Ракитич.

До края на мача Лео Меси (80) и Луис Суарес (89) се разписаха по още един път, подавайки си един на различен за головете, с които оформиха и крайния резултат.

След 17-ата си победа за сезона Барса е на върха с 54 точки и 11 задатък пред Атлетико (Мадрид), както и 14 пред Валенсия. Каталунците са на 19 точки пред Реал (Мадрид), който е четвърти и има мач по-малко. Бетис записа девета загуба за акцията и е на десета позиция с 27 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР