Барселона прави всичко възможно, за да успее да предостави оферта

...
Барселона прави всичко възможно, за да успее да предостави оферта
Коментари Харесай

Барселона полага големи усилия в мисията си да върне Меси

Барселона прави всичко допустимо, с цел да успее да даде оферта за контракт на Лионел Меси това лято, откакто е разговарял с Ла Лига по отношение на генерирането на повече еластичност във   финансовия феърплей. Клубът води договаряния с лигата по отношение на лимита на разноските си за идващия сезон, с концепцията да се опита да върне Меси на „ Камп Ноу “, написа Sky Sports.

Въпреки това няма да е елементарно, защото каталунците бяха упрекнати от Ла Лига за нарушение точно на лимита си с привличането на трима играчи през 2021-а година, в това число някогашния бранител на Челси Андреас Кристенсен и бяха принудени да пререгистрират Гави като състезател от академията.

Глобата по отношение на Кристенсен беше сполучливо обжалвана, само че Барса остава на границата на разрешените си разходи и съвсем несъмнено ще би трябвало да продаде някои играчи, с цел да се има действителен късмет да си върне Меси.

На „ Камп Ноу “ са уверени, че ще се стигне до позитивна развръзка, още повече, че няма никакъв прогрес в договарянията сред Меси и Пари Сен Жермен за нов контракт. По-рано този месец стана ясно, че аржентинецът желае да разбере какви са проектите на парижани за идващия сезон, преди да вземе крайното си решение.

Меси получи и супероферта от страна на саудитския клуб Ал Хилал, като се твърдеше, че оттова му оферират 400 милиона евро за една година. Никой различен клуб в света не би могъл да се приближи до тази оферта. В Саудитска Арабия имат мощното предпочитание да съберат още веднъж Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Но нито ПСЖ, нито Барселона ще се повлияят от това предложение и ще се следват своите проекти да имат Меси в състава си. Също по този начин беше обявено, че международният първенец е отказал предлагането на азиатците, защото желае да остане най-малко още една година в Европа на най-високо равнище, с цел да се опита да завоюва за един финален път Шампионката лига.

Exclusive: start talks with La Liga about next year’s financial fair play limits with hope of re-signing of Lionel Messi
— Lyall Thomas (@SkySportsLyall)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР