Барселона получи тежък удар от ръководството на Ла Лига, защото

...
Барселона получи тежък удар от ръководството на Ла Лига, защото
Коментари Харесай

Тежък удар от Ла Лига за маниакалното харчене на пари от Барселона

Барселона получи тежък удар от управлението на Ла Лига, тъй като Mirror твърди, че клубът е получил отвод на картотеките за новите попълнения през лятото.

Оказва се, че маниакалното харчене на пари от Жоан Лапорта и Шави Ернандез може да принуди клуба да задейства четвъртия си финансов лост за балансиране на бюджета, който, съгласно The Athletic, включва продажбата на 49% от продуцентската компания зад отбора.

По-рано бяха продадени 25% от нея телевизионните права за интервал от 25 години на стойност €767 млн., а по-късно още 25% от Barca Studios за €100 млн., само че очевидно това не е съумяло да извади финансите в позитивен баланс.

Припомняме, че „ каталунците “ заплатиха общо €153 млн. за привличането на Рафиня, Жул Кунде и Роберт Левандовски. Освен това със свободни прехвърляния дойдоха Франк Кеси и Андреас Кристенсен, а Серхи Роберто и Осман Дембеле възобновиха контрактите си.

Лапорта се пробва да убеди Жерар Пике и Серхио Бускетс за втора поредна година да се откажат от по-голямата част от възнагражденията си, като в това време Франки де Йонг е на практика заставен да одобри една от офертите на Манчестър Юнайтед и Челси.

Мартин Брайтвайт също е безапелационен, че няма да си тръгне, в случай че не му бъдат изплатени всички дължими заплати до края на контракта му.

Освен тях нарочени за преследване са още Мемфис Депай, Нето, Самуел Юмтити, Сержиньо Дест, Миралем Пянич и Алекс Коядо, само че даже без тях се счита, че спестените пари няма да са задоволителни.

Началото на новия сезон за Барселона ще бъде на 13 август против Райо Валекано. Това е след седмица и наподобява, че Шави може да е изправен пред една извънредно тежка обстановка с окомплектоването на състава си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР