Барселона подновява интереса си към защитника на Манчестър Юнайтед Диого

...
Барселона подновява интереса си към защитника на Манчестър Юнайтед Диого
Коментари Харесай

Барселона следи ситуацията около бранител на Ман Юнайтед

Барселона възобновява интереса си към бранителя на Манчестър Юнайтед Диого Далот, оповестява Mundo Deportivo. Каталунците желаеха да привлекат португалеца в състава си още до момента в който той бе в редиците на Порто през 2018-а, само че тогава “червените дяволи” съумяха да се преборят за подписа му.

Футболистът обаче не съумя да се наложи в титулярния състав на Юнайтед, като след привличането на Аарън Уан-Бисака и положителните изяви на младока Брендън Уилямс Далот рядко попадаше в проектите на Оле Гунар Солскяер. Крайният защитник има контракт за още 3 години, само че се появиха информации, че от клуба биха се разделили с него. Според източника от Барселона са подготвени да насочат оферта и са уверени, че ще съумеят да привлекат португалеца в състава си за към 10 милиона паунда.

Сумата е съвсем два пъти по-ниска от тази, която Юнайтед заплати на Порто преди 2 години. Тогава Далот дойде за 19 милиона паунда. 21-годишният футболист бе преследван от травми през първата част от сезона, само че даже, когато бе разполагаем, не попадаше постоянно в сметките на Солскяер. През акцията той има 11 мача във всички шампионати и е съумял да се разпише 1 път. Далот може да играе както като десен, по този начин и като ляв краен бранител.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР