Барселона победи Севиля с 2:1 и спечели испанската Суперкупа. Гол

...
Барселона победи Севиля с 2:1 и спечели испанската Суперкупа. Гол
Коментари Харесай

Барселона спечели Суперкупата на Испания

" Барселона " победи " Севиля " с 2:1 и завоюва испанската Суперкупа. Гол на Осман Дембеле в 78-ата минута обезпечи сложния триумф в интерес на каталунците в равностойния дуел. След единствено девет минути игра Пабло Сарабия даде задатък в интерес на севилци след удар в далечния ъгъл и пас на Луис Муриел.

В 18-ата минута Жорди Алба стреля рисково, само че вратарят Томаш Вацклик се оправи с заплахата. Девет минути по-късно Клеман Ленгле би с глава над вратата. Три минути преди почивката Жерард Пике изравни с удар при добавка, откакто шут на Лионел Меси от фаул срещна гредата.

В 44-ата минута Сарабия пропусна още веднъж даде преднина за Севиля, а стражът на " синьо-червените " Марк Андре Тер Стеген направи чудесно избавяне. В 69-ата минута Васкес беше покрай осъществяване на второ попадение във вратата на Барса, като сантиметри го разделиха от гола.

Стигна се до 78-ата минута, когато Дембеле със мощен удар се разписа за крайното 2:1. Двубоят за трофея се игра в Танжер (Мароко) и за първи път не се организира на територията на Испания.

" Барселона " завоюва Суперкупата на страната за 13-ти път в своята история, а Меси беше капитан на каталунците в този дуел. Аржентинецът записа връх за каталунците, като завоюва 33-тият си трофей с екипа на клуба.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР