Барселона отстрани градския съперник Еспаньол и допълни полуфиналите за Купата

...
Барселона отстрани градския съперник Еспаньол и допълни полуфиналите за Купата
Коментари Харесай

"Барселона" допълни финалната четворка за купата, Коутиньо дебютира

Барселона " в профил градския противник " Еспаньол " и добави полуфиналите за Купата на краля. Тимът на Ернесто Валверде преодоля загубата с 0:1 в първия мач след триумф с 2:0 в реванша на " Камп ноу " и се причисли към " Севиля ", " Валенсия " и " Леганес ".

Луис Суарес и Лионел Меси дадоха успокоение на " Барселона " с голове в първите 25 минути. Уругваецът откри резултата в деветата минута. Меси открадна топката в центъра, направи отличен пробив в половината на " Еспаньол " и изведе на десния фланг Алейш Видал. Последва съвършено центриране пред вратарското поле за Суарес, който с атрактивен плонж прати топката в мрежата с глава.

В 25-ата минута Меси получи чудесно извеждащо подаване от дълбочина. Аржентинецът в началото загуби топката в опита си да излъже защитник, само че по-късно съумя да си върне и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му рикошира и излъга вратаря Пау Лопес.

При този резултат едно попадение за " Еспаньол " щеше да изхвърли " блаугранас " от шампионата поради гол на непознат терен. Лидерът в испанското състезание обаче не разреши на градския си противник да стигне до действителни благоприятни условия пред Яспер Силесен.

Вторият най-скъп футболист в историята на футбола Филипе Коутиньо направи дебют за " Барселона ". Бразилецът, за който бяха платени 142 млн. паунда, влезе като запаса в 68-ата минута на мястото на Андрес Иниеста.

Бившият футболист на " Еспаньол " сподели спокойна игра, действаше решително в центъра на терена и съвсем нямше неверни подавания. Десетина минути след появяването си той сътвори положително състояние за Луис Суарес, само че вратаря Лопес избави удара на уругваеца, а по-късно отрази и добавка на Иван Ракитич.

Десет минути преди края " Барселона " позволиха първата си груба неточност в защита. Топката беше изгубена в центъра, след което последва бърза контраофанзива с извеждащо подаване за Лео Батищао на левия фланг. Той пусна паралелен на голлинията пас за Жерард Морено, който щеше да доближи топката, само че падна след леко бутане от Жорди Алба. Гостите желаеха дузпа, само че претенциите им не бяха почетени от рефера Матеус Лаос.

В последните минути мачът се изнерви поради няколко отсъждания на основния арбитър. В 88-ата минута Меси беше покрай втори гол след страховит пас на Ракитич. Ударът на аржентинеца обаче срещна гредата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР