Барселона отново стъпи накриво в испанската Ла Лига. Този път

...
Барселона отново стъпи накриво в испанската Ла Лига. Този път
Коментари Харесай

Хетафе укроти каталунските зверове с две нули

Барселона още веднъж стъпи изкривено в испанската Ла Лига. Този път препъни камъкът се оказа Хетафе, който сподели мускули и удържа нулевото тъждество в мача от 23-ия кръг на Ла Лига, играл се на “Камп Ноу”.

Така възпитаниците на Ернесто Валверде изпуснаха трите точки за втори следващ път, откакто преди седмица направиха 1:1 с Еспаньол. Освен това "блаугранас " за първи път от началото на сезона не съумяват да се разпишат в мач от испанското състезание.

Първото полувреме бе лишено от кой знае какъв брой рискови положения, макар че предстоящо Барселона доминираше на терена.

Въпреки това още с даването на първия съдийски сигнал гостите пробваха да застрашат противниковата врата. Вратарят на “блаугранас” Марк Андре Тер-Стеген блесна с превъзходен изпълнен финт. Във 2-ата минута Дамиан Суарес потегли напред малко по-рано и страничния арбитър подвигна незабавно флагчето за засада, откакто негов съотборник се опита да му подаде.

В 13-ата минута новото попълнение на Барселона Йери Мина сбърка при подаването си, което даде началото на рискова контраофанзива за Хетафе. Серхио Бускетс, за който това бе мач номер 300 в Ла Лига, съумя да се върне в точния момент и с шпагат да пресече паса на Амат Н’Диайе.

В 23-ата минута Мина насочи удар от придвижване от наказателното поле, откакто доближи до хубаво високо подаване, само че опитът му беше блокиран.

В 32-ата минута каталунците сътвориха и първото си по-опасно състояние. Иван Ракитич центрира в наказателното поле, където Меси овладя на гърди, само че не съумя да насочи удар, откакто бе изпреварен от бранител.

В края на първата част гол на Луис Суарес бе анулиран поради засада. Уругваецът реагира бурно на съдийското присъждане, само че видеоповторенията демонстрираха, че претенциите му са неоснователни.

В 56-ата минута Жорди Алба проби отлява и центрира към дъгата, където бе Пако Алкасер. Той незабавно пусна към Луис Суарес, който шутира, само че неопределено. Минута по-късно Филипе Коутиньо се отличи със страховит изстрел, ориентиран към далечния ъгъл, само че вратарят на гостите Гуаита плонжира и мазета.

В 62-ата минута Ернесто Валверде извърши двойна промяна. В игра влезе лятното попълнение Усман Дембеле, който наподобява най-сетне е изцяло възобновен от травмата си. Той замен Пако Алкасер, а капитанът Андрес Иниеста замение Филипе Коутиньо.

В 64-ата минута Амат опита да се възползва от неточност на каталунците покрай личната им врата. Той изпрати мощен шут по диагонала, само че Тер Стеген избави.

В 75-ата минута Лионел Меси центрира от директен свободен удар. Йери Мина се пребори за топката, с цел да засече с глава, само че ударът му бе прекомерно слаб.

Две минути по-късно още веднъж колумбийският бранител съумя да се извиси най-високо и да стреля, само че топката мина на сантиметри от страничния дирек.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР