Барселона обяви привличането на Кайл Кюрик, който освен страхотни баскетболни

...
Барселона обяви привличането на Кайл Кюрик, който освен страхотни баскетболни
Коментари Харесай

Барса привлече герой

Барселона разгласи привличането на Кайл Кюрик, който с изключение на страхотни баскетболни качества, има и забавна житейска история. За последно някогашният колежанин от Луивил игра за Зенит (Санкт Петербург), а по време на предходния си престой в Испания, когато носеше екипа на Гран Канария, съумя да се възвърне след открит мозъчен израстък и интервенция, оставила го отвън игрището за близо половин година. Договорът му с каталунците е за период от две години.

Той има общо пет сезона в Лига АСВ през кариерата си досега - два с Естудиантес и един с Гран Канария. През 2016 година бе определен за MVP на Суперкупата на Испания, откакто във финалната среща отхвърли точно новия си тим от трофея.

193-сантиметровият американец бе ослепителен в единствената си година в съветския Зенит и вкарваше по 15.2 точки приблизително на мач в Юрокъп, а в Топ 16 на шампионата постигаше по 22.5 точки приблизително на мач при 57% успеваемост от тройката. Във ВТБ Лигата оказа помощ на тима си да стигне до третото място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР