Барселона обезсмисли спора за титлата в Испания – вече е

...
Барселона обезсмисли спора за титлата в Испания – вече е
Коментари Харесай

Хетафе е фаворит в епичната битка за четвърто място в Примера

Барселона обезсмисли разногласието за купата в Испания – към този момент е ясно, че няма кой да спре каталунците от това да защитят купата си. От една страна, преднината на Барса на върха е прекомерно огромна, от друга – Меси, Суарес и компания просто са по-добри от всички останали.
Реал е любимец да е втори
След първенеца обаче Ла Лига се разделя на няколко по-малки борби, от които най-интересна е тази за четвъртата позиция. Не че няма да е забавно кой всред Реал Мадрид и Атлетико Мадрид ще приключи втори. Но този спор няма даже да донесе разтуха на отбора, който стане подгласник на Барса. В това отношение дюшекчиите имат по-сложна стратегия, тъй като гостуват на „ Камп Ноу “. Докато за Реал най-тежкият мач до края е аудиенция на Валенсия на „ Местая “. Освен това футболистите на Кралския клуб въпреки всичко има повече защо да играят – те би трябвало да потвърдят на Зинедин Зидан, че към момента стават за Реал.
Епичната борба за четвърто място
Всъщност, в случай че не беше завръщането на Зидан на „ Сантяго Бернабеу “, нямаше да е по никакъв начин учудващо, в случай че Белия балет също бе забъркан в разногласието за четвъртото място. Със Сантяго Солари отпред звездите се изпокараха между тях, а отборът никак не вървеше добре. Само за седмица Реал изгуби всичките титли, за които можеше да играе и падна четири пъти подред. Което понижи разликата до Хетафе на единствено шест точки. Със Зидан отпред обаче нещата са напълно разнообразни. Забравеният Иско и сърдият Бейл го демонстрираха против Селта за успеха с 2:0.
Хетафе, Алавес, Севиля, Валенсия и Бетис обаче ще имат упоритости за четвъртото място. Преди паузата противниците бяха събрани единствено в 9 точки, което не е по никакъв начин доста за 10 кръга. А и има толкоз доста директни мачове сред тях до края, че са вероятни всевъзможни пермутации.
Хетафе, да вземем за пример, играе с Атлетик, Барселона и Реал Мадрид. Алавес има много по-трудна стратегия - Атлетико Мадрид, Севиля, Барселона, Атлетик Билбао и Валенсия. Севиля, след отпадането си от Лига Европа, ще се концентрира върху Примера. Но и там няма да е елементарно – Валенсия, Алавес, дербито с Бетис, Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао. Задачата наподобява обаче още по-трудна за Валенсия – с изключение на дербитата с Виляреал в Лига Европа, лос че имат дерби и с Леванте, както и мачове със Севиля, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Алавес. Така видяно Валенсия надали ще има сили за додрапа до четвъртото място. Програмата на Бетис също наподобява допустима – дерби със Севиля, Валенсия и Реал Мадрид в последния кръг.

Приказката на Хетафе
В дълготрайните залози за Примера дивисион обаче нашият избор е Хетафе . Тимът на Хосе Бордалас изживява същинска приказка, освен това с бюджет от скромните за Испания 52 млн. евро. Треньорът бе назначен през септември 2016-а и нетипично за Пиринеите получи задоволително време. А за работата му приказва фактът, че единствено Хетафе, Валенсия и Барселона към момента нямат две поредни загуби през сезона. Той трансформира в основна фигура Хайме Мата, който има 10 гола и 6 асистенции. Неговият сътрудник в офанзива Хорхе Молина има 10 гола и 1 асистенция. И единствено Лионел Меси и Луис Суарес могат да се похвалят с повече от тях двамата. На вратата Давид Сориа прави чудеса и е втори след Ян Облак за трофея Самора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР