Барселона няма да играе в плейофната фаза на Шампионската лига

...
Барселона няма да играе в плейофната фаза на Шампионската лига
Коментари Харесай

"Барселона" изхвърча унизен от Шампионска лига

" Барселона " няма да играе в плейофната фаза на Шампионската лига и този сезон. Каталунците не съумяха да прескочат груповата фаза за втори следващ сезон - нещо, което се бе случвало за последно през сезони 1997/98 и 1998/99 под управлението на Луис ван Гаал.

Сега отпадането на " Барса " се случи по много позорен метод. В ранния мач от група С " Интер " завоюва с 4:0 като хазаин против " Виктория " (Пилзен) с два гола на Един Джеко и по един на Хенрих Мхитарян и Ромелу Лукаку. По този метод италианският отбор си обезпечи второто място и остави " Барселона " отвън играта за плейофите на ШЛ, още преди испанският гранд да е играл на " Камп Ноу " против " Байерн ". А във въпросния мач " Барса " освен не съумя да отбрани реномето си, ами загуби безславно с 0:3. Германският първенец сподели убийствена успеваемост в офанзивите си, като точни завършващи удари направиха Садио Мане в 10-ата мин., Ян-Ерик Чупо-Мотинг в 31-ата и Бенжамен Павар в назначеното продължение в края на мача. По този метод " Байерн " продължи безгрешната си серия в групата и към този момент има 5 победи от 5 мача, а за " Барселона " ще остане утешението да продължи присъединяване в плейофите на втория по мощ шампионат - Лига Европа.

В група А кръг преди края стана ясна окончателната развръзка в класирането. " Аякс " се нуждаеше от победа над гостуващия " Ливърпул ", с цел да резервира шансове и игра доста мощно през първата част на мача. Въпреки това " Ливърпул " сподели класа и си вкара ситуациите в границите на 10 минути - Мохамед Салах откри в 42-ата мин., уругваецът Дарвин Нунес удвои с хубав удар с глава в 49-ата мин., а в 52-ата Харви Елиът оформи успеха с още по-красив шут. В другия дуел " Наполи " затвърди лидерската си позиция с победа с 3:0 в Неапол над " Рейнджърс ". Така напред в Шампионската лига не престават " Наполи " и " Ливърпул ", а " Аякс " отива в Лига Европа като трети в подреждането.

В група В публично стана факт изненадата - " Атлетико " (Мадрид) няма да играе в ШЛ през пролетта, откакто не съумя да завоюва семейството си против " Байер " и приключи 2:2. За сметка на това като втори ще продължи " Порто ", който си обезпечи това право с изненадващо изразителна победа с 4:0 над водача " Брюж ". За последните мачове идната седмица остана интригата кой ще продължи в Лига Европа като трети в групата - " Атлетико " или " Байер ", като мадридчани ще гостуват против " Порто ", а отборът от Леверкузен приема " Брюж ".

Група D всички тимове резервираха до последно шансове да продължат, като разликата сред първия - " Тотнъм ", и последния - " Олимпик " (М), е единствено 2 точки. Лондонският тим в действителност се размина на косъм да стане първия 1/8-финалист в групата, само че гол на Хари Кейн против " Спортинг " (Лисабон) в 5-ата минута на спомагателното време бе анулиран след консултация с VAR и дуелът в Англия приключи 1:1.

ШАМПИОНСКА ЛИГА 2022/2023 - IV КРЪГ
 

ГРУПА A

" Аякс " - " Ливърпул " 0:3 (Салах 42, Д. Нунес 49, Елиът 52)

" Наполи " - " Рейнджърс " 3:0 (Дж. Симеоне 11, 16, Остигард 80)

Класиране: 1. " НАПОЛИ " (15 т.); 2. " ЛИВЪРПУЛ " (12 т.); 3. " Аякс " (3 т.); 4. " Рейндърс " (0 т.)

 

ГРУПА B

" Брюж " - " Порто " 0:4 (Тареми 33, 70, Еванилсон 57, Еустакио 60)

" Атлетико " (М) - " Байер " 2:2 (Ферейра-Караско 22, Де Паул 50; Диаби 9, Хъдсън-Одой 29)

Класиране: 1. " БРЮЖ " (10 т.); 2. " ПОРТО " (9 т.); 3. " Атлетико " (5 т.); 4. " Байер " (4 т.)

 

ГРУПА C

" Интер " - " Виктория " (Пилзен) 4:0 (Мхитарян 35, Джеко 42, 66, Лукаку 87)

" Барселона " - " Байерн " 0:3 (Мане 10, Чупо-Мотинг 31, Павар 90)

 

Класиране: 1. " БАЙЕРН " (15 т.); 2. " ИНТЕР " (10 т.); 3. " Барселона " (4 т.); 4. " Виктория " (0 т.)
 

ГРУПА D

" Айнтрахт " - " Олимпик " (М) 2:1 (Камада 3, Коло Муани 27; Гендузи 22)

" Тотнъм " - " Спортинг " 1:1 (Бетанкур 80; Едуардс 22)

 

Класиране: 1. " Тотнъм " (8 т.); 2. 4. " Спортинг " (7 т.); 3. " Айнтрахт " (7 т.); 4. " Олимпик " (6 т.).

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР