Барселона. Най-малко 35 души са ранени само в петък в

...
Барселона. Най-малко 35 души са ранени само в петък в
Коментари Харесай

ТАСС: По време на протестите в Каталуния са пострадали повече от 35 души

Барселона. Най-малко 35 души са ранени единствено в петък в Каталуния по време на разнообразни митинги на последователите на независимостта на района, оповестява испанският вестник El Pais, представен от TACC .
Според вестника болшинството от ранените - 25 души, са потърпевши в Барселона.
В Каталуния в стартира обща стачка. Многобройни манифестации се организират в разнообразни градове на района, само че най-големите демонстрации се организираха в столицата на автономията. Митингът пред полицейското ръководство в централната Барселона прерасна в конфликти сред чиновници на реда и протестиращи. Органите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян стачкуващи, които хвърляха бутилки и фойерверки против служителите на реда.
Над 200 чиновници на реда са потърпевши от началото на митингите на от началото на 14 октомври в Каталуния. Това заяви в петък на конференция изпълнителният шеф на испанското министерство на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка.
„ 128 души бяха арестувани “, Той добави, че " 207 чиновници на реда " са получи разнообразни пострадвания по време на демонстрациите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР