Барселона направи първа грешка през сезона. Каталунците завършиха наравно с

...
Барселона направи първа грешка през сезона. Каталунците завършиха наравно с
Коментари Харесай

Барса и Каталуния срещу шефа на Лигата Хавиер Тебас и рефера мадридист Хил Мансано

Барселона направи първа неточност през сезона . Каталунците приключиха наедно с Жирона (2:2) на своя стадион " Камп Ноу " в мач от 5-ия кръг на Ла Лига. Така " блаугранас " са преди всичко във краткотрайното класиране поради по-добра голова разлика от огромния си противник - Реал (Мадрид). Двата гранда имат по 13 точки . В междинния кръг Барселона гостува на последния - Леганес, а " кралете " имат тежка аудиенция на Севиля.

 Снимка 379903
Източник:

Пореден ден Барселона и медиите в Каталуния са " във война " с рефера Хесус Хил Мансано . По време на мача с Жирона той употребява системата ВАР и даде пряк червен картон на бранителя на Барса Клеман Ленгле. Това се случи още в 35-ата минута на срещата, при резултат 1:0 за домакините. След това гостите обърнаха до 2:1, а Жерар Пике оформи крайното 2:2.

Всички на " Камп Ноу " са уверени, че няма предумисъл в дейностите на Ленгле и той не е блъснал преднамерено футболист на противника. Вестник " Спорт " излезе със заглавие на първа страница " BarVARidad ", което значи " скандално " и " неуместно ". Очевидна е заигравката и със системата ВАР. Ръководството на Барселона реши да апелира картона.

 Снимка 380053
Източник:

Започнаха да вадят и компромати против Хил Мансано. В медиите към този момент се появи негова фотография до един от шефовете на фенклуба на Реал (Мадрид), ухилен до уши. Този рефер в никакъв случай не е показвал червен картон на футболист на " белите ". Но пък е вдигал подобен на състезател от Барса цели пет пъти. Мансано гони Неймар при загубата от Малага с 0:2. Каталунците получават не един, а два червени картона в срещата от полуфиналите за Купата на Краля с Атлетико (Мадрид) на " Камп Ноу " (1:1). Освен в последиян мач, съдията праща футболист на Барселона под душовете и при разгромния триумф с 6:1 над Райо.

Каталуния настръхна и против президента на Лигата Хавиер Тебас . Той съобщи, че в случай че Реал не желае да играе мачове за състезание в Съединени американски щати, каквато е концепцията, просто няма да го направи. Но Барселона наложително ще пътува до Америка...

 Снимка 380054
Източник:

В същото време Барса е доста покрай възстановяване на клубен връх от началото на 90-те години. Тогава, под управлението на починалия към този момент Йохан Кройф, " блаугранас " записват 40 мача без загуба от Ла Лига на своя стадион. Сега, с равенството 2:2 против Жирона, тимът е в серия от 39 срещи без проваляне.

 Барселона и Жирона не се победиха - 2:2
Барселона се изравни с Реал след сложна борба на " Камп Ноу " с Жирона

Каталунците останаха с човек по-малко още през първото полувреме
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР