Барселона направи невероятен обрат от 0:2 до 4:2 при гостуването

...
Барселона направи невероятен обрат от 0:2 до 4:2 при гостуването
Коментари Харесай

Барселона превзе “Аноета“ след обрат и дръпна с 19 точки пред Реал

Барселона направи необикновен поврат от 0:2 до 4:2 при гостуването си на Реал Сосиедад в мач от 19-ия кръг на Примера дивисион. Каталунците реализираха първи триумф на „ Аноета “ от 2007 година насам. При пооследната победа на Барселона като посетител на Реал Сосиедад в испанското състезание отпред на „ блаугранас “ бе Франк Рийкард. Каталунците не престават да нямат загуба от началото на сезона. Те резервираха преднината си от 9 точки пред втория Атлетико Мадрид и усилиха задатъка си пред Реал Мадрид на 19 точки.

Луис Суарес се опита да пробие сред двама бранители на Реал Сосиедад още в 3-та минута, само че си поведе дълго топката, а Херонимо Руи изпревари излезе, изпревари нападателя и улови топката.

Лионел Меси пусна отличен извеждащ пас към Серхи Роберто, който обаче си поведе дълго топката и Херонимо Руи улови топката.

Лионел Меси насочи удар от разстояние в 9-та минута, само че топката мина над напречната греда и излезе в навън.

Реал Сосиедад поведе в резултата в 11-та минута, когато Чаби Прието центрира в наказателното поле на Барселона, където Уилиан Жозе бе изтърван. Той стреля с глава, топката тупна и влетя тъкмо под напречната греда на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Реал Сосиедад можеше да удвои своята преднината в 20-та минута, когато Серхио Каналес получи пространство в наказателното поле на Барселона и незабавно стреля, само че Томас Вермален се хвърли с шпагат и от белгийския футболист топката излезе в корнер.

Барселона можеше да изравни резултата в 29-та минута, когато Лионел Меси центрира в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Жорди Алба стреля, само че в последния миг Кевин Родригес мазета топката, а тя мина на сантиметри настрана от десния дирек на Херонимо Руи.

Уилиан Жозе комбинира със Серхио Каналес в 31-та минута, след което той насочи доста прекрасен удар от границата на наказателното поле на Барселона, само че Марк-Андре тер Стеген плонжира и съумя да избави.

Реал Сосиедад удвои своята преднина в 34-та минута. Серхио Каналес пусна отличен извеждащ пас към Хуанми, който бе изтърван от отбраната на Барселона. Хуанми стреля, топката рикошира в крайници на Серхи Роберто и влетя във вратата на Тер Стеген.

Барселона понижи изоставането си в резултата в 39-та минута, когато Луис Суарес бе изведен зад защитата на Реал Сосиедад, след което пусна към Паулиньо, който вкара във вратата на Херонимо Руи, макар че вратарят плонжира и се опита да избави, само че не съумя.

Серхио Каналес насочи удар от разстояние в 46-та минута, само че Тер Стеген избави.

Лионел Меси бе изведен зад защитата на Реал Сосиедад в 49-та минута, след което преодоля и Херонимо Руи, само че си затвори ъгъла, а вратарят притича и съумя да избие топката в корнер.

Барселона изравни резултата в 50-та минута, а Луис Суарес вкара доста хубав гол. Лионел Меси подаде към уругваеца, който с едно допиране и от придвижване съумя да трансферира Херонимо Руи и да изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Реал Сосиедад.

Барселона реализира цялостен поврат в мача в 71-та минута. Херонимо Руи почисти една топката, която бе посрещната от Томас Вермален. Белгиецът се пребори във въздуха и с глава подаде към Луис Суарес, който излезе самичък против Руи и не пропусна да осъществя.

Лионел Меси показва превъзходен надзор върху топката в 82-та минута. Той я овладя във въздуха и незабавно стреля, само че Херонимо Руи избави.

Барселона означи четвърти гол в 85-та минута. Лионел Меси вкара от директен свободен удар, откакто вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Херонимо Руи с шут от към 24 метра.

Барселона продължава да бъде без загуба в испанското състезание и е водач с 51 точки. Реал Сосиедад е петнадесети с 23 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР