Барселона може да се наложи да разкара защитника Йери Мина,

...
Барселона може да се наложи да разкара защитника Йери Мина,
Коментари Харесай

Барселона разкарва защитник заради Артур

Барселона може да се наложи да разкара бранителя Йери Мина, с цел да може контрактуваният с Гремио Артур Мело да стане част от тима на Ернесто Валверде от 1 януари 2019 година, оповестява „ Sport “.

В момента квотите на каталунския клуб за чужденци отвън Европейски Съюз е напълнен, което ще принуди управлението да прибегне до махането на един от играчите, които са в този лист.

Барселона към този момент задейства процедурата по изкарването на португалски паспорт на Филипе Коутиньо посредством неговата брачна половинка, която има тази народност. В каталунския клуб в това време са наясно, че тази процедура ще продължи по-дълго и няма да бъде завършила до 1 януари 2019 година.

Източници близки до футболиста също по този начин разкриха през изданието, че се прави всичко допустимо процедурата по издаването на португалски паспорт на Коутиньо да бъде съкратена.

В Барселона също са осведомени със обстановката и търсят решение.

При по този начин основания проблем Барселона може да промени проектите си и да притегли Артур от Гремио още през лятото, а Йери Мина да бъде преотстъпен краткотрайно.

Йери Мина ще играе на Световното състезание в Русия. Към колумбийския бранител има сериозен интерес от доста тимове. Барселона цени доста футболиста, тъй че целта е той да бъде арестуван на „ Камп Ноу “, а в краен случай да бъде преотстъпен единствено за къс период на различен тим, тъй че той да може да се аклиматизира към европейския футбол и да натрупа повече игрови опит.

В същото време Барселона наблюдава протичащото се на пазара и търси още един централен бранител. В момента Жерар Пике и Самюел Умтити са недосегаеми в състава на Валверде, до момента в който договорът на Томас Вермален с клуба изтича през лятото на 2019 година и бъдещето на белгиеца на „ Камп Ноу “ на този стадий не наподобява несъмнено. Вермален направи поредност от доста мощни мачове през декември и януари преди да получи травма. След като се възвърне, той към този момент се завърна в игра и още веднъж показва непоклатимост в представянето си.

Артур се отхвърли от своите 20%, с цел да премине в Барселона

Ако Йери Мина бъде преотстъпен на различен тим, Барселона наложително ще притегли нов централен бранител.

Официално: Барселона контракти “новия Шави “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР