Барселона. Каталунското правителство изпрати писмо в сряда до повече от

...
Барселона. Каталунското правителство изпрати писмо в сряда до повече от
Коментари Харесай

Politico: Правителството на Каталуния призова училищата да не изпълняват съдебно решение за по-задълбочено изучаване на испански език

Барселона. Каталунското държавно управление изпрати писмо в сряда до повече от 5000 шефове на учебни заведения в цяла Каталуния, като ги обезкуражава да усилят броя на образователните часове по испански език, на инат на решението на Върховния съд на Испания, написа европейската редакция на Politico.

Писмото, изпратено от министъра на образованието на Каталуния Жозеп Гонсалес-Камбре, идва ден откакто Върховният съд на Испания отхвърли жалбата на каталунското държавно управление против решение на Върховния съд на Каталуния, което задължава е просветителните центрове в самостоятелната област да преподават минимум 25 % от часовете на испански.

„ Поне 25 % от образователните часове на испански не са били обезпечени “, сподели съдът, съгласно испанската осведомителна организация Europa Press.

Гонсалес-Камбре разкритикува решението на съда.

„ Това е сериозна офанзива против основата на каталунското учебно заведение, осъществена от далечен съд, който не е наясно с действителността на каталунските просветителни центрове “, сподели той на конференция във вторник. Той добави, че това е още една причина за основаване на самостоятелна Каталуния.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР