Барселона излиза във финала срещу Севиля за Купата на Краля

...
Барселона излиза във финала срещу Севиля за Купата на Краля
Коментари Харесай

Барселона търси своя първи покер от купи в исторически финал

Барселона излиза във финала против Севиля за Купата на Краля с задачата да завоюва за четвърти следващ път трофея. Нещо, което до този миг в историята са реализирали само Реал Мадрид и Атлетик Билбао.

Реал Мадрид съумява да завоюва за четири следващи пъти трофея от 1905 до 1908 година. Атлетик Билбао прави това от 1930 до 1933 година.

През 1954 година пред Барселона се открива опция да завоюва за четвърта поредна година Купата на Краля, само че губи на финала с 0:3 от Валенсия.

През 2018 година пред Барселона се открива нова опция за исторически триумф.

След загубата през 2014 година във финала с 1:2 от Реал Мадрид на „ Местая “, Барселона завоюва с 3:1 против Атлетик Билбао на „ Камп Ноу “ във финала за Купата на Краля, победи с 2:0 против Севиля на „ Висенте Калдерон “ и надви с 3:1 против Алавес още веднъж на „ Висенте Калдерон “.

Ако Барселона победи Севиля на „ Уанда Метрополитано “, то Жерар Пике, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста и Лионел Меси ще изравнят достижението на Жоан Сегара, който е футболистът спечелил най-вече пъти трофея с екипа на „ блаугранас “.

Пиру Гаинса е футболистът спечелил най-вече пъти в историята Купата на Краля – седем сред 1943 и 1958 година с екипа на Атлетик Билбао.

Барселона преследва 30-а купа в шампионата. Каталунците са най-успешният тим в конкуренцията, като имат и 10 изгубени финала

Преди Барселона никой различен тим в историята на испанския футбол не е успявал да се класира пет следващи пъти на край.

Балансът в петте финала сред Барселона и Севиля

“Кошмарният край “ за Луис Суарес

Два засегнати звяра излизат във финала за Купата на Краля
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР